Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Poseta Ambasadora SAD Filozofskom fakultetu u Nišu

Aleksandar Đokić 20.11.2018. Foto Komentari

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Kajl Skat, posetio je juče Filozofski fakultet u Nišu. Tokom posete, Ambasador Skat je razgovarao sa dekanicom prof. dr Natalijom Jovanović o aktuelnim projektima i mogućnostima za dalju saradnju, a kroz razgovor sa studentima imao je priliku da se upozna sa radom Studentskog dnevnog lista, koji samostalno uređuju studenti Departmana za komunikologiju i novinarstvo, a koji je 2011. pokrenut uz podršku Ambasade SAD.

Foto: Aleksandar Đokić

Ambasador je na početku razgovora uputio pohvale studentima na predanom radu u redakciji SDL-a, uz napomenu da je uloga novinara izuzetno važna u svakom demokratskom društvu i da je pred njima velika odgovornost u budućoj profesionalnoj karijeri. Studentski mediji, prema rečima ambasadora Skata, važni su za svaki univerzitet jer pružaju važne informacije i pokrivaju sve relevantne teme koje su od značaja za studentsku populaciju,  njihov svakodnevni život i karijerni razvoj.

Odgovarajući na pitanja studenata o mogućnostima za studiranje u SAD, ambasador je ukazao na programe razmene koje realizuje Ambasada u Beogradu, ali je istovremeno i govorio o mogućnostima i načinima stipendiranja inostranih studenata od strane američkih univerziteta.

Članovi delegacije takođe su bliže upoznali studente sa načinima za prijavu na programe stažiranja i prakse u različitim sektorima u okviru diplomatskog predstavništva SAD u Beogradu.

Filozofski fakultet,Filozofski fakultet u Nišu,poseta,Kajl Skat,Ambasador SAD,

Foto galerija

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.