Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Brucošima Filozofskog fakulteta svečano uručeni indeksi

Tamara Radovanović 8.10.2018. Komentari

Novoj generaciji studenata Filozofskog fakulteta, 47. po redu, svečano su uručeni indeksi, čime je njihov akademski život zvanično počeo. Svečani prijem organizovan je za 600 brucoša koji su upisali prvu godinu na nekom od 12 studijskih programa. 

Foto: Aleksandar Đokić

Cilj svečanog prijema bio je da se novi studenti upoznaju sa upravom fakulteta, nastavnicima i saradnicima, ali i da dobiju sve neophodne informacije o samim studijama. Događaj je svojim nastupom otvorio hor gimnazije Bora Stanković, a dobrodošlicu je najpre poželeo asistent sa Departmana za komunikologiju i novinarstvo Dušan Aleksić. On je iskazao čast i zadovoljstvo zbog toga što je najveći broj studenata Univerziteta u Nišu odabrao baš Filozofski fakultet. Takođe, naglasio je da su svetski priznati stručnjaci iz različitih oblasti stekli znanje upravo na ovom fakultetu i poručio novim studentima da im se radom, trudom i zalaganjem pridruže.

U ime svih zaposlenih na fakultetu i u ime studenata, brucošima je upis čestitala dekan prof. dr Natalija Jovanović. Ona im je, takođe, poželela uspeh i poručila da treba da budu ponosni zbog ulaska u akademsku zajednicu. Ovakvo interesovanje mladih za studiranje na našem fakultetu dešava se u trenutku kada se razvoj u oblasti tehničkih nauka smatra glavnim merilom ekonomske uspešnosti društva, rekla je. Tehnološki razvoj otvara nova pitanja na koja društveno-humanističke nauke, koje se ovde izučavaju, pokušavaju da pruže odgovore, ali i da doprinesu očuvanju univerzalnih ljudskih vrednosti. Jovanovićeva je dodala da nastavnici i saradnici imaju zadatak da se aktivno uključe u razvoj još jedne generacije studenata, koji će u bliskoj budućnosti imati važne profesionalne i društvene uloge.

Brucošima se obratila i student prodekan Filozofskog fakulteta Anđela Milenković i poželela im uspešno i produktivno studiranje, ali i nova prijateljstva i bogat društveni život. Od danas imate mogućnost da unapredite svoja znanja i od danas je ovo vaša druga kuća, a sigurna sam da se već osećate kao da pripadate ovde, kazala je Milenkovićeva. Ona je ukazala i na značaj praktičnog rada i vannastavnih aktivnosti i poželela novim studentima da im svaki dan na Filozofskom fakultetu bude dan za pamćenje i da tu ostave svoj trag.

U okviru svečanog prijema, u amfiteatru 21 uručeni su indeksi Marku Živkoviću, Teodori Stojiljković, Milanu Pavloviću i Stevici Stamenkoviću, koji su osvojili prva mesta na rang listama studijskih programa Anglistike, Pedagogije, Istorije i Filozofije. Studentima osnovnih akademskih studija uskoro će se pridružiti i novi studenti 13 programa na nivou master studija i pet programa doktorskih akademskih studija. Nakon zvaničnog dela, brucoši su imali priliku da u holu fakulteta prisustvuju nastupu Olivera Katića.

studenti,fakulteti,Filozofski fakultet u Nišu,brucoši,indeksi,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.