Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Ostali sportovi

Odigrana prva dva kola memorijalnog turnira „Igrajmo za šesnaest”

Anastasija Arvai 9.3.2020. Komentari

U sali Šivare 7. i 8. marta odigrano je prvo i drugo kolo memorijalnog turnira u malom fudbalu Igrajmo za šesnaest. Turnir je posvećen radnicima Radio televizije Srbije poginulim tokom NATO agresije i bombardovanja zgrade ove medijske kuće 1999. godine. 

Ekipa Proaktiv; Foto: Anastasija Arvai

Proteklog vikenda odigrano je 16 utakmica, a najbolje rezultate ostvarile su ekipe Marketa AMA, Aerodroma, Vojske i Duška Koraća, koje su skupile po šest bodova. Tim Gradske uprave iznenadio je ekipu Policije rezultatom 3 : 1 i osvojio četiri boda. Broj prijavljenih ekipa raste iz godine u godinu, pa se ove godine simbolično prijavilo 16 timova. Među učesnicima bile su i ekipe RTS-a, Doma zdravlja, Žandarmerije, Televizije Belle Amie, Volonterskog centra, Dunav osiguranja, Telekoma, Udruženja građana Tvrđava/Balkanrok, ProaktivaNiške loze. Ekipe su bile podeljene u četiri grupe sa po četiri tima.

Jedan od učesnika turnira bio je i sportski novinar Aleksandar Nikolić, koji je sa svojim timom oformio ekipu Duško Korać još dok je bio student Filozofskog fakulteta. On je za Studentski dnevni list rekao da je nepisano pravilo da najbolji ne pobeđuju uvek. Mi smo imali tu sreću da oba meča dobijemo rezultatom 3 : 2. Ekipa postoji pet godina, a sada je mešavina studenata, novinara, bivših i sadašnjih fudbalera, kazao je Nikolić. Jedan od igrača ovog tima Danilo Kostić iz lokalnog kluba Kalča rekao je da je zaigrao na turniru zbog drugarstva koje vlada u ekipi, ali i ambicije da budu među najboljima u državi.

2

Foto: Anastasija Arvai

Grad Niš je domaćin ovog turnira osmi put. Jedan od organizatora i novinar RTS-a Dejan Tasić naveo je za Studentski dnevni list da je ovaj turnir postao tradicija. Turnir se 21 godinu igra u Beogradu i postepeno prerasta u veliki pokret, počinje da se igra i u dijaspori, a, osim malog fudbala, uključeni su i drugi sportovi, poput košarke, rekao je Tasić.

Treće kolo počinje 14. marta u 10 časova, susretom RTS-a i Žandarmerije. Četvrtfinalne borbe najavljene su za 15. mart, a pobednik turnira ide direktno na završni turnir, koji se 4. aprila igra u Beogradu

Igrajmo za šesnaest,rts,Šivara,turnir,mali fudbal,memorijalni turnir,sport,ostali sportovi,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.