Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Ostali sportovi

Održan „Zlatni kik-bokser” u Čairu

Anastasija Arvai 15.12.2019. Komentari

Međunarodni turnir Zlatni kik-bokser prvi put je održan u Nišu 14. decembra u hali Čair. Događaj je okupio borce iz Srbije, Grčke, Crne Gore, Turske, Slovačke i Ukrajine, a deo novca prikupljen od ulaznica ići će u humanitarne svrhe.

Foto: Milan Stambolić

Događaj je otvorio predsednik Kik-boks Saveza Srbije Srđan Bugarčić, a nakon najave takmičara i pohvala upućenim domaćim sportistima, nastupili su Ognjen Mitrović i Radenko Đorđević u juniorskoj kategoriji do 54 kg, gde je Mitrović pobedio rezultatom 3 : 0. Drugi uvodni meč seniora iz Niša do 85 kg završio se u korist Uroša Živkovića iz kluba Naisus rezultatom 3 : 0. Njegov protivnik bio je Mladen Jovanović iz Konstantina. Na turniru je odigrano osam mečeva, dva uvodna i šest profesionalnih. Prvi su koncipirani u tri etape u trajanju od dva minuta, dok su profi rudne trajale minut duže. U lou kik kategoriji suočili su se grčki borac, dvostruki šampion Margaritis Stergiopoulos i niški bokser Mitar Dugalić. Dugalić je trijumfovao u sve tri runde.

Ispred kik-boks kluba Gard stala je Slovakinja Lucija Cmarova, koja je posle neizvesne borbe pobedila Milanu Bjelogrlić sa 2 : 1. Kapiten reprezentacije Srbije Nikola Stošić odmerio je snage sa Ahmetom Kaplanom iz Turske. Kaplan iza sebe ima osam pobeda i dva poraza, ali je ovog puta iskusniji Stošić pobedio rezultatom 3 : 0. K1 je disciplina koja sadrži elemente tajlandskog boksa i udarce kolenom, a u njoj su se osim Cmarove i Bjelogrlićeve sukobile i Aleksandra KrstićAleksandra Filipova. Filipova takođe dolazi iz Slovačke i bila je prvakinja svoje zemlje 2018. godine. Porazila ju je Krstićeva. Nosilac bronzane medalje na svetskom prvenstvu i šampion Balkana, crnogorski borac Miroslav Vujović, u ringu se našao sa Nikolom Filipovićem, koji je pokorio boksera iz Podgorice rezultatom 3 : 0.

kik boks turnir3Foto: Milan Stambolić

Statua Zlatnog kik-boksera dodeljena je Nikoli Stošiću, kao i Miroslavu Mići Iliću i Dejanu Milosavljeviću koji su 2005. godine bili prvaci sveta. Spektakl večeri bio je okršaj Aleksandra KonovalovaOleksandra Ukrainetsa iz Ukrajine. Trostruki šampion sveta u kategoriji do 67 kg iz Jagodine do sada je 28 puta protivnike dobio nokautom. Dominirao je u ringu, u drugoj rundi pružio maksimum i savladao Ukrajinca sa 3 : 0.

sport,kik boks,zlatni kik bokser,hala cair,turnir,borilački sportovi,ostali sportovi,čair,Niš,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.