Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Sport

Meraklije pokazale humanost na Malti

Jovana Živanović 23.7.2018. Komentari

Grupa navijača Meraklije, odlaskom na Maltu na revanš utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope koja se igrala protiv malteške Gzire, nije samo slavila pobedu, već je boravak iskoristila i za humanitarne inicijative.

Foto: Nenad Stojanović

Meraklije su na Malti posetile Dom za stare Casa Arkati i bivšeg selektora, reperezentativca i trenera Slim Wandres-a Viktora Šćerija. Viktor je preko 70 godina posvetio fudbalu, a niški navijači poklonili su mu šal Radničkog i obeležja kluba kao rođendanski poklon za njegov 90. rođendan. Takođe, Meraklije su posetile najveću bolnicu na Malti Mater Dei i dečije onkološko odeljenje na kojem se trenutno leči osmoro dece. Mališanima koji se leče na odeljenju kao poklon odneli su veliki broj lopti, igračaka, društvenih igara, setova za kreativan rad, obeležja kluba, ali i pokazali šta je humanost na delu.   

viktor

Meraklije sa Viktorom Šćerijem, Foto: Nenad Stojanović

 

Kao priprema za proslavu 100 godina postojanja kluba, uslediće mnoge akcije, kojima će moći da se priključe svi ljudi dobre volje. Kako kaže Nenad Stojanović, Meraklije će organizovati brojne humanitarne akcije poput prethodnih. Podseća na sređivanje Čaira, sađenja sadnica za devet decenija kluba, akcije dobrovoljnog davanja krvi, Meraklijadu i mnoge druge inicijative koje će se ponoviti u periodu koji dolazi. Prema njegovim rečima cilj ovakvih akcija je da pokažu navijačku kulturu i humanost koju ona može nositi sa sobom

fudbal,radnički,malta,Humanost,gzira,meraklije,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.