Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Sport

Kada izviđači spoje humanost i sport

Anastasija Arvai 29.7.2019. Komentari

Na terenima Osnovne škole Sveti Sava 28. jula odigran je humanitarni turnir čiji je cilj prikupljanje novca za izgradnju nove roditeljske kuće. Uporedo su se igrali basket, fudbal i stoni tenis, a prikupljena je značajna svota novca od kotizacija za učešće.

Basket / Foto: Jovana Živanović

Odred izviđača Josif Pančić, u saradnji sa Nurdorom, organizovao je treći po redu humanitarni turnir Igraj humano. Dvadesetak ekipa zaigralo je basket tri na tri, fudbal i stoni tenis, a mlade volontere ni kiša nije uspela da poremeti. Kao društveno odgovorna firma, na događaju se takmičila i ekipa iz Nifona, a tu je bila i Nurdorova kutija za novčane priloge.

 

IMG e201b40356d9b373b3ede814d405f97c V

Foto: Jovana Živanović

 

Jedan od igrača Stevan Jovanović rekao je da ne postoji ništa bolje od povezivanja sporta sa nečim humanim, i da koliko god da je ovakvih akcija, i dalje je malo finansijske podrške za one kojima je to preko potrebno. Mislim da je stereotip da studenti i mladi ljudi sede za kompjuterom, možda samo deca, oni najmlađi. Postoji dosta nas koji više vole da igraju basket, i ove akcije su dobre prvenstveno jer okupljaju dosta mladih ljudi, motivišu ih da izađu iz svojih soba, dodao je za naš list.

Kako kaže član odreda izviđača Josif Pančić Dušan Đorđević, cilj ove aktivnosti je da se kroz humanost i sport mladi ujedine i pokažu kako aktivizam spaja ljude u lokalnoj zajednici. Samim tim što pomažemo Nurdoru, želimo da dobrim primerom pokažemo ljudima da i oni mogu da pomognu, a današnji učesnici su upravo to i pokazali, rekao je. Dodao je i da je osim osnovnih izviđačkih aktivnosti koje vode tokom cele godine, ovo je još jedna važna aktivnost − koja je tu da se pokaže solidarnost, humanost, jer je to sastavni deo njihovog programa.

IMG 66cb273b00a87d108f2fca91a223e696 V

Foto: Jovana Živanović

 

Za najbolje su na kraju dana obezbeđene medalje, ali prvo mesto zauzima humanost. Odred izviđača Josif Pančić je i prethodnih godina organizovao humanitarne turnire za pomoć sugrađanima obolelim od malignih bolesti, a 2014. godine pomogli su u prikupljanju humanitarne pomoći za ugrožene građane u poplavama.

igraj humano,izviđači,NURDOR,Niš,bulevar,fudbal,basket,stoni tenis,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.