Dominacija studenata DIF-a u završnici Univerzitetske lige

Marko Mitić 2019.
Komentari

Finalne mečeve drugog dana takmičenja u Univerzitetskoj ligi obeležili su studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje (DIF). Rukometaši, rukometašice, fudbaleri i fudbalerke sa ovog fakulteta opravdali su uloge favorita u hali Duško Radović.

Rukometaši DIF-a / Foto: Marko Mitić

Prvo finale bilo je rezervisano za rukometaše Medicinskog fakulteta i DIF-a. Od samog početka meča bilo je jasno da će to biti velika borba. DIF je bolje otvorio meč, pošto je poveo sa 4 : 1, ali se ta razlika brzo istopila. Medicinski fakultet otišao je na odmor sa golom prednosti (14 : 13). U drugom poluvremenu, rukometaši DIF-a zaigrali su mnogo bolje i stekli prednost od pet golova (27 : 22). Kada se činilo da je meč rešen, rukometaši Medicinskog fakulteta uspeli su da dođu na samo gol-razlike. Ipak, više od toga nisu mogli, pa je utakmica završena rezultatom 31 : 30. Nakon meča, golman DIF-a, Miloš Genčić, rekao je za Studentski dnevni list da je srećan zbog toga što se njegov poslednji meč u Univerzitetskoj ligi završio pobedom. Očekivali smo pobedu i smatram da smo najbolja ekipa u ovom takmičenju, kazao je Genčić. Nismo očekivali ovoliko jak otpor Medicinskog fakulteta, ali smo, uz malo sreće, uspeli da dođemo do zlatne medalje. 

Posle rukometaša, na teren su izašle rukometašice DIF-a i Mašinskog fakulteta. DIF je opravdao ulogu favorita i u ovoj utakmici, pošto je slavio rezultatom 18 : 11. Već na poluvremenu rezultat je bio 11 : 4 za rukometašice DIF-a, koje su u drugom poluvremenu rutinski dovršile posao. Kapiten DIF-a, Emilija Blagojević, rekla je za naš list da je ova utakmica bila jako naporna. Igračice Mašinskog fakulteta su pokazale veliku borbu i želju, ali je kvalitet bio na našoj strani, istakla je Blagojevićeva. Nismo imale puno vremena da se spremamo, ali smo pre nekoliko meseci osvojile prvo mesto na Difovijadi, tako da se dobro poznajemo.

65184629 354201542147985 1703839132918218752 n

Rukometašice DIF-a i Mašinskog fakulteta; Foto: Marko Mitić

Što se tiče malog fudbala, prvu utakmicu igrale su fudbalerke DIF-a i Ekonomskog fakulteta. Nije se dugo čekao prvi pogodak, pošto je DIF poveo već u 20. sekundi okršaja. Fudbalerke Ekonomskog fakulteta nisu se lako oporavile od ovog primljenog gola, pa su na kraju prvog poluvremena gubile sa  5 : 2. Do kraja meča, DIF je samo uvećavao prednost. Konačan rezultat bio je 10 : 3. Kapiten DIF-a, Mima Stanković, čestitala je svom i protivničkom timu i istakla da je borba bila fer i korektna. U grupnoj fazi smo već igrale protiv Ekonomskog fakulteta i znale smo da se radi o kvalitetnoj ekipi, rekla je Stankovićeva. Zahvalila bih se svojim igračicama, koje su pokazale timski duh i maksimalnu ozbiljnost.

Poslednje finale igrali su fudbaleri DIF-a i Građevinsko-arhitektonskog fakulteta (GAF). Fudbaleri DIF-a ostvarili su ubedljivu pobedu rezultatom 5 : 1. Prvi gol u mreži GAF-a viđen je u 13. minutu. Međutim, samo nekoliko sekundi kasnije rezultat na semaforu bio je 1 : 1. Do kraja prvog poluvremena viđena su još tri gola igrača DIF-a, koji su sa odličnom igrom nastavili i u drugom poluvremenu. Fudbaleri GAF-a pokušali su da igraju i bez golmana, kako bi u polju imali igrača više, ali im ni to nije donelo drugi pogodak. Nakon meča, igrač DIF-a, Nikola Ivičić, rekao je za naš list da mu je bilo zadovoljstvo da predstavlja svoj fakultet i da smatra da je njegov tim tokom čitave lige igrao na vrhunskom nivou. Utakmica je bila dobra, a momci sa GAF-a su pokazali ogroman talenat, konstatovao je Ivičić. Otvorili smo utakmicu dobro, što nam je kasnije pomoglo da uspešno privedemo meč kraju.

Ovim mečevima Univerzitetska liga je završena. 

Ključne reči: sport , studenti , Univerzitetska liga , Univerzitet u Nišu , rukomet , mali fudbal , hala duško radović , dif , Mašinski fakultet , Ekonomski fakultet ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.