Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fudbal

Radnički predstavio novog trenera i pojačanje

Kristina Petrikić 2.9.2021. Komentari

Nakon lošeg starta sezone, Radnički je dobio novog šefa stručnog štaba, Radomira Kokovića, koji je na poziciji glavnog trenera zamenio Aleksandra Stankovića. Ovo će biti njegov povratak u Superligu gde je vodio Voždovac u prošloj sezoni na 26 utakmica.

Novo pojačanje Reala sa Nišave, Mburio Jamkam; Foto: Radnički Niš

Mladi stručnjak, koji ima 37 godina, imaće desetak dana tokom reprezentativne pauze da spremi tim Radničkog za meč protiv bivšeg kluba, u sklopu osmog kola Superlige Srbije. Radnički je u prvih sedam kola Superlige osvojio šest bodova i nalazi se na 12. mestu na tabeli.

Novi šef stručnog štaba Radničkog je izrazio veliko zadovoljstvo zato što je došao u Niš, za koji je rekao da je jedan veliki fudbalski centar. Radnički je klub sa značajnom istorijom i tradicijom. To je klub koji je srpskom fudbalu dao mnogo dobrih igrača i talenata. Velika mi je čast što sam šef stručnog štaba jednog takvog kluba – izjavio je Radomir Koković i zahvalio se Ivici Tončevu i upravi na poverenju. Dodao je to da ovde ima dosta kvalitetnih fudbalera, ali je trenutak takav i da su oni malo psihički pali.

Predstavljanje novog šefa stručnog štaba; Foto: Radnički Niš

Takođe je istakao da on nije mađioničar i da ne može da napravi neko čudo preko noći, ali se ne plaši izazova i spreman je na naporan rad. Želim da Radnički dovedem na mesto koje mu pripada, a to je borba za Evropu. Neće biti lako, zaostali smo na tabeli, ali sezona je duga i tu smo da se borimo – rekao je Koković na promociji.

Osim trenera, Radnički je promovisao i novo pojačanje, kamerunskog štopera Mburia Bazila Jamkama koji ima 23 godine. Igrao je u afričkoj Ligi Šampiona sa svojim prethodnim klubom iz domovine, Bamendom i bio je standardni prvotimac u bivšem klubu.  

fudbal,radnički,superliga,ALEKSANDAR STANKOVIĆ,Radomir koković,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.