Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Na današnji dan

Džonbenet Remzi – mala mis Amerike

Aleksa Anđelić 6.8.2019. Komentari

Na današnji dan, 1990. godine u Džordžiji, u Americi, rođena je Džonbenet Remzi, devojčica koja je proglašena najlepšom u Americi na dečijem takmičenju lepote. Iako je prošlo više od 20 godina od njenog ubistva, ni danas nije sigurno ko je ubio najlepšu devojčicu Amerike.

Foto: www.scribol.com

Džonbenet Patricija Remzi rođena je u bogatoj porodici. Počela je da se takmiči na takmičenjima za lepotu, na kojima je plesala i pevala. Stekla je ogromnu popularnost u Americi, a više puta je pobeđivala.

Džonbenet je ubijena u svojoj kući u Koloradu u noći između 25. i 26. decembra 1996. godine. Policija je telo pronašla u podrumu, osam sati pošto je porodica prijavila njen nestanak. Na osnovu uviđaja utvrđeno je da je devojčica dobila jak udarac u glavu palicom za golf i da je nakon toga zadavljena. Za ubistvo šestogodišnjakinje nikada nije podignuta optužnica, a roditelji devojčice i njen brat Burk su negirali bilo kakvu umešanost u zločinu.

pinterest dzonbeneta

Džonbenet na takmičenju lepote; Foto: www.pinterest.com

Deset godina nakon smrti Džonbenet, nastavnik Mark Kar priznao je da je ubio devojčicu. Međutim, on nikada nije osuđen za ubistvo jer se njegova DNK nije podudarao sa onim koji je pronađen na mestu zločina. Džon i Patricia Remzi oslobođeni su optužbe 2008. godine, jer je utvrđeno da se njihova DNK takođe ne poklapa sa DNK pronađenom na vešu Džonbenet.

Tim eksperata je 2016. godine ponovo istražio slučaj. O tome je snimljen i dokumentarac pod nazivom The case of: JonBenet Ramsey. Kako je prikazano u dokumentarcu i na osnovu dokaza do kojih su eksperti došli, svi dokazi navodno ukazuju da je devojčica ubijena od strane tri godine starijeg brata. Ipak kako oni navode, nije reč o ubistvu već o nesrećnom slučaju.

toofab com

Porodica Remzi; Foto: www.toofab.com

O smrti najlepše američke devojčice kruže brojne teorije zavere, među kojima je i ona da ju je ubio njen stariji brat Burk, a da su roditelji sve vreme prikrivali njegov zločin kako bi zaštitili sina. Druge teorije navode da je devojčica ubijena od strane silovatelja ili pedofila. Neke teorije govore i da je pevačica Keti Peri zapravo Džonbenet. Ipak ove teorije ne mogu da se prihvate, jer je Keti imala 12 godina kada je Džonbenet ubijena. Pevačica se o ovim navodnim tvrdnjama nikada nije oglasila.

Izvori: kurir.rs, biography.com, vaseljenska.com

džonbenet remzi,Na današnji dan,jonbenet ramsey,kultura,Biografija,misica,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.