Pas koji traga za smislom svog života

Tamara Radovanović 2018.
Komentari

Koliko ste puta poželeli da znate o čemu razmišlja Vaš pas? Kako on doživljava sve vaše postupke? Kako uopšte izgleda život iz njegove perspektive? Švedski reditelj Les Halstrom je 2017. godine režirao porodičnu komediju pod nazivom Smisao života jednog psa, u kojoj je ponudio odgovore na navedena pitanja. 

www.latimes.com

Glavni junak je pas koji tokom čitavog filma, kroz više reinkarnacija, pokušava da otkrije šta je smisao njegovog života, a reditelj je njegove misli, samo za gledaoce, pretočio u reči. Da li je smisao mog života igra ili su to možda poslastice i češkanje po stomaku? Ako nije ni jedno, ni drugo, šta je smisao? To su pitanja za čijim odgovorima on traga u ovoj dirljivoj ekranizaciji bestselera Brusa Kamerona. Pas će za tih 100 minuta nekoliko puta imati reinkarnaciju i nalaziti se u telima različitih rasa. U svakom životu Tobi/Bejli/Eli/Tino/Vafls svestan je prošlosti i iz svoje perspektive priča priču o novim vlasnicima, njihovim porodičnim dramama, romantičnim zapletima i nevoljama. U najvećem delu ove tople priče naš junak je u telu zlatnog retrivera Bejlija, a vlasnik je dečak Itan

Ono što ovo ostvarenje izdvaja u odnosu na većinu drugih filmova o psima jeste široka lepeza emocija koje ćete proživeti. Ovo nije ni tipična drama, ni tipična komedija. Neki vlasnici su marljivi i puni ljubavi prema našem junaku, a neki nemarni i zli. Neke scene će Vas nasmejati do suza, a neke izazvati turobna osećanja. Neverovatan je ritam kojim se Halstrom poigrava emocijama gledalaca – Svi su bili tužni, a ja sam bio previše umoran da ih razveselim, kaže pas u jednom trenutku neposredno pre smrti, a odmah nakon toga nalazi se u telu neodoljivog veselog šteneta. Radnja se prostire od sredine prošlog do početka 21. veka. Da li je pas za to vreme pronašao smisao svog života?

Ključne reči: kultura , pas , film , preporuka nedelje ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.