Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Komedija Čikaške perverzije u Narodnom pozorištu

Marija Đorđević 24.3.2018. Komentari

Hit predstava Čikaške perverzije, koja proslavlja svojih 25 godina, biće izvedena 31. marta u Narodnom pozorištu. Početak je zakazan za 20 časova.

www.facebook.com/cikaskeperverzijeofficial

Predstava je rađena po motivima savremene američke drame Seksualne perverzije u Čikagu čuvenog Dejvida Memeta. Srpski glumci su ovu dramu na ingeniozan način pretvorili u fantastičnu komediju koja prevazilazi granice lokalnog i progovara o onome što je zajedničko svima – o potrebi za ljubavlju i preprekama njenog ostvarivanjaČikaške perverzije već 25 godina pričaju o ljubavi, o prijateljstvu, o odnosima između žena i muškaraca. A to su teme za sva vremena. Zato Čikaške perverzije traju, baš zbog toga što se predstava bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima, objašnjava Dragan Gagi Jovanović, koji je posle duže pauze odlučio da se vrati kultnoj predstavi krajem 2014. godine, kada se i 500. izvođenje simbolično desilo upravo u Čikagu.

Predstava je u režiji Omara Abua el Ruba premijerno izvedena 9. marta 1993. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu. Originalnu postave činili su Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Dragan Mićanović, koga su menjali Dejan Lutkić i Nebojša Glogovac (1969-2018), a danas Igor Đorđević. Pozorište je živa stvar i uvek se mogu desiti neočekivane stvari, pogotovo u ‘Čikaškim’ gde ima dosta improvizacije. Nijedna predstava nam nije kao prethodna i dosta ljudi dolazi više puta da nas gleda, objašnjava Olga Odanović. Čikaške perverziije uživale su status urnebesne komedije i ogromnog hita sa preko 200.000 gledalaca. Mislim da je smeh lekovit. Lep je osećaj kad vidiš srećne i zadovoljne ljude, koji su se smejali dva sata. Divan osećaj za nas na sceni, a i mi se dobro provodimo, ističe Branka Pujić. Iako je predstava beležila veliki i kontinuirani uspeh, njeno poslednje izvođenje bilo je 2005. godine.

Za informacije o ceni i kupovini ulaznica za predstavu Čikaške perverzije možete pozvati biletarnicu Narodnog pozorišta na broj 018/245-472 .

čikaške perverzije,predstava,komedija,narodno pozorište,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.