Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Celovečernji koncert Aleksandre Trifunović

Marija Đorđević 20.3.2018. Komentari

Mlada i talentovana studentkinja kontrabasa iz klase mr Ljubinka Lazića − Aleksandra Trifunović održaće celovečernji koncert uz klavirsku saradnju Senke Simonović 20. marta u Koncertno-izložbenom prostoru FU. Početak je zakazan za 20 časova.

Foto: Marko Micić

Ovim koncertom nastavlja se bogata Koncertna sezona FU 2018. u okviru koje će se realizovati i koncerti Konkursa Koncertno-izložbenog prostora FU. U osveženom prostoru sa modernijom opremom posetioci će moći da prisustvuju izvođenju klasične i umetničke muzike talentovanih studenata i profesora, kao i gostujućih eminentnih umetnika iz zemlje i sveta. Detaljni program koncerta nalazi se na sajtu Koncertne sezone FU.

Aleksandra Trifunović rođena je 1996. godine u Beranu, u Crnoj Gori, gde završava nižu muzičku školu na odseku za klavir. Školovanje nastavlja u Umetničkoj školi za muziku i balet Vasa Pavić u Podgorici. Kontrabas počinje da svira sa petnaest godina i završava srednju školu u klasi prof. Veljka Belevića. Godine 2014. upisuje Fakultet umetnosti u Nišu u klasi profesora Ljubinka Lazića. Trenutno je na četvrtoj godini studija. Učestvovala je na mnogim festivalima i republičkim i međunarodnim takmičenjima. Dobitnica je brojnih nagrada kako solo, tako i u disciplini kamerna muzika, od kojih se izdvaja prva nagrada na Međunarodnom takmičenju gudača Stringfest u Sremskoj Mitrovici 2017. godine. Učestvuje u mnogim projektima kao članica akademskog orkestra, a honorarno sarađuje sa Beogradskom filharmonijom.

Ulaz je slobodan.

aleksandra trifunović,koncert,fakultet umetnosti,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.