Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

„Plači Mačo”na platnu bioskopa „Vilin Grad”

Maša Stojiljković 22.9.2021. Komentari

Na platnu bioskopa „Vilin Grad” od 23. do 29. septembra naći će se filmovi „Zvezdani psi: Tropska avantura”, „Ja sam Frenk”, „Toma” i „Plači Mačo”.

Foto: www.ign.com

 Zvezdani psi: Tropska avantura prati priču prvih astronauta Belke i Strelke koji  su poslati da istraže fenomen misterioznog i opasnog vrtloga koji se pojavio u tropskim krajevima Atlanskog okeana. Upuštajući se  u okeanske dubine otkriće opasni NLO koji pokušava da ukrade svu Zemljinu vodu. Belka i Strelka će uz pomoć svojih prijatelja uspeti da izvrše herojsku misiju spašavanja planete.

Film Ja sam Frenk prati priču slobodoumnog Frenka, idealiste o sada već odbačenoj socijalističkoj ideologiji, koji se vraća kući da pročita testament svog  pokojnog oca. Njegov otac je bio lider u tranziciji Slovenije ka slobodnom tržištu, ali Frenk sumnja da je novac od nasleđa zarađen na nelegalne načine. Frenkov brat Brane veruje da ima puno pravo na nasleđe, a u međuvremenu se ljubavni trougao između dva brata i Braneove supruge Ines ponovo budi.

Biografijski film o boemu Toma u režiji Dragana Bjelogrlića prikazuje same početke, vrhunac slave, njegove ljubavi, ali i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao na prostoru bivše Jugoslavije. U filmu gledaoci će imati priliku da vide živote drugih poznatih umetnika tog doba Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. Ova priča o duši prati dve linije radnje, prvu od 1991.godine kada Toma započinje lečenje i vremenom postaje prijatelj sa svojim doktorom i drugu koja prati njegov život, od detinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koja je presudno uticala na njegovu karijeru i privatni život kao i dostizanje neslućene visine popularnosti.

Film Plači Mačo prati Majka Majloa, nekadašnju zvezdu rodea, a sada odgajivača konja koga bivši gazda zove da mu pomogne. On od njega traži da ode po njegovog sina u Meksiko, kidnapuje ga od majke alkoličarke i dovede u Teksas. U povratku za Teksas, dok se sreću sa neočekivanim situacijama na putu, Majlo uči svog mladog saputnika šta znači biti dobar čovek, tražeći u tome priliku za lično iskupljenje.

Karte su u prodaji na blagajni bioskopa ili putem sajta.

kultura,repetoar,bioskopvilingrad,novinaslovi,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.