Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Tradicionalnom dodelom nagrada zatvoreni 56. Filmski susreti

Nataša Spasovski 28.8.2021. Komentari

Poslednje veče 56. Filmskih susreta obeležila je dodela nagrada glumcima, kao i tradicionalni vatromet. Nagrada Gran-pri „Naisa” za najboljle glumačko ostvarenje na festivalu dodeljena je Nenadu Jezdiću za ulogu u filmu „Vikend sa ćaletom”.

Foto: Jelena Ilić

Nagrade za žensku i mušku epizodnu ulogu dodeljene su Sanji Marković i Andriji Kuzmanoviću za uloge u filmu Toma. Zatim, nagrada za izuzetnu žensku ulogu dodeljena je Anđelki Prpić, koja tumači Anu Kolar u filmu Jedini izlaz, ali je zbog obaveza bila sprečena da prisustvuje ceremoniji. Ivan Tomić dobio je nagradu za izuzetnu mušku ulogu za film Ne igraj na Engleze. Nagrada Milorad Mandić Manda, koja se dodeljuje za uloge u komedijama u protekloj godini, uručena je Gordanu Kičiću za ulogu u filmu Realna priča.

Nagradu Carice Teodore dobila je Tamara Dragićević za ulogu Silvane Armenulić u filmu Toma, dok je Cara Konstantina dobio Milan Marić, koji igra Tomu Zdravkovića u istom filmu. Glumac Milan Marić govorio je o svojoj ulozi: Toma ne odgovara mom karakteru, ali kada sam dobio poziv za ulazak u jednu avanturu, rado sam je prihvatio. Gluma je jedina profesija koja me ispunjava i daje osećaj života, to je ta čar koja glumu čini najlepšim poslom na svetu.

O nagradama je odlučivao žiri koji su činili Ljiljana Dragutinović, predsednica žirija, i glumci Svetislav Bule Goncić i Branislav Tomašević. Nakon muzičkog performansa i dodele nagrada, 56. Filmske susrete zatvorili su film Glumčina i prva epizoda serije Branilac.

kultura,56 Filmski susreti,Nenad Jezdić,anđelka prpić,Sanja Marković,andrija kuzmanović,milan marić,Glumčina,Branilac,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.