Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Vukašin Jovanović: „Samo radom, trudom, energijom i individualizmom možemo doći do svojih ciljeva!”

Jelena Ilić 28.8.2021. Komentari

Vukašin Jovanović je filmski, televizijski, pozorišni i glasovni glumac rođen 1998. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti 2020/21. godine i na ovogodišnje Filmske susrete dolazi prvi put sa najavom svojih novih uloga.

Foto: Nataša Spasovski

Prvu profesionalnu ulogu ostvaruje 2019. godine u Opera & Theatre Madlenianum, sa predstavom Koferče Jurija Poljakova, u režiji Olje Đorđević. Odmah zatim, u istoj godini, ostvaruje i drugu u Narodnom pozorištu u Beogradu, u predstavi Jeste li za bezbednost?, u režiji Anđelke Nikolić; i treću, a prvu glavnu ulogu, u Pozorištu Boško Buha u predstavi Nemušti jezik, u režiji Milana Karadžića.

S obzirom na to da je večeras završno veče Filmskih susreta, kakvi su Vaši utisci o Festivalu?

Vukašin Jovanović: Utisci su odlični, zadovoljan sam. Prvi put sam došao na ovaj Festival, srećan sam što sam deo njega i mnogo mi je drago što je to krunisano nagradom koja jako znači mladom glumcu na početku karijere. Doduše, film je bio snimljen još pre dve godine, svakako je bilo još projekata između, ali je divna stvar što se ovo desilo.

Koju biste ulogu od svih koje ste do sada tumačili istakli kao onu koja je najviše slična Vama?

Vukašin Jovanović: Ni za jednu ulogu do sada ne mogu da kažem da je slična mom karakteru. Dosta sam se kao glumac trudio da napravim i obojim uloge, da budu što raznovrsnije. Za par godina bih možda i mogao da odgovorim na to pitanje, ali za sada je odgovor: nijedna.

Kada ste shvatili da je gluma profesija kojom biste želeli da se bavite?

Vukašin Jovanović: Ja sam to kao znao od malena, imao sam razne dileme hoću-neću, ali recimo aprila 2016. godine sam rekao da će to biti to, izašao sam na prijemni i onda sam upisao glumu iz prvog puta.

Koji je Vaš savet mlađoj generaciji koja želi da se bavi glumom?

Vukašin Jovanović: Da budu iskreni, da budu dosledni sebi, da poštuju sebe i da poštuju druge oko sebe zato što samo radom, trudom i svojim zalaganjem, energijom i individualizmom će doći do svojih ciljeva. Da budu iskreni prema sebi i ljubav, znači samo ljubav i radost.

Gde Vas možemo videti u budućnosti?

Vukašin Jovanović: Trenutno idem na Superstar TV-u, a nastavak serije Švindleri, to će kasnije da bude i na RTS-u, a biće i u pozorištu kad krene sezona u Beogradu. Nadam se da će biti i još prilika za gostovanja po drugim gradovima. 

kultura,filmski susreti,Vukašin Jovanović,glumci,festival,intervju,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.