Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Koliko dobro poznajemo svoje prijatelje?

Andrijana Pavlović 13.1.2018. Komentari

Italijanski režiser Paolo Đenoveze stvorio je filmsko delo pod nazivom Potpuni stranci 2016. godine. Radnja filma dešava se u stanu, za vreme večere sedam dugogodišnjih prijatelja. Iako su dugo prijatelji, ni sami ne znaju koliko zapravo ne poznaju jedni druge.

www.ultimavoce.it

U savremenom dobu, tehnologija je postala neizostavan deo svakodnevnog života. Ljudi su se navikli na razgovore, poruke i društvene mreže, ali i na to da im telefoni predstavljaju intimu koju ponekad ne dele ni sa svojim najbližim. Igrajući igru tako što svi moraju da ostave telefone ispred sebe i da pročitaju naglas svaku poruku koja stigne, žele da dokažu da niko nema šta da krije. Međutim, time kreću da padaju maske koje imaju visoku cenu.

Radnja filma pokazuje kako se poverenje može izgubiti u roku od nekoliko sekundi. Film je ostvario veliki uspeh kako u Italiji tako i širom sveta. Osvojio je mnogobrojna priznanja, od kojih je jedna nagrada David Di Donatello u kategoriji za najbolji filmkoju godišnje uručuje Akademija italijanske kinematografije.

film,italijanski film,savrseni stranci,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.