Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Drugi festival „Teatar na raskršću” u pripremi

Hristina Marković 31.3.2021. Komentari

Drugi festival balkanskog kulturnog prostora „Teatar na raskršću”, posle duže pauze zbog epidemiološke situacije, trenutno je u pripremi. Formiran je novi Savet Festivala i izabran teatrolog i direktor Narodnog pozorišta mr Spasoje Ž. Milovanović za koselektora. Ukoliko se stanje stabilizuje, Festival će biti održan od 6. do 13. septembra.

Foto: pixabay.com

Ovogodišnji Savet festivala čine pozorišni stvaraoci iz Srbije i regiona i to menadžer u kulturi dr Duško Ljuština, teatrološkinja Vasilka Bumbarova, prvak drame Dejan Lilić, dramski pisac i književnik Miloš Latinović, teatrolog Miroslav Radonjić, gradonačelnica Niša, uz to i turizmološkinja mr Dragana Sotirovski.

Festival ima za cilj afirmaciju sličnosti i razlika kulturnog identiteta država i naroda koji dele isti kulturni prostor, afirmaciju države Srbije i grada Niša, kao mesta raskršća evropskih i svetskih puteva, jačanje međunarodne kulturne razmene, promovisanje pozorišne umetnosti balkanskog kulturnog prostora, kao i razmenu ideja i pozorišnih praksi.

O programskim aktivnostima i selekciji, publika će biti blagovremeno obaveštena.

kultura,TEATAR NA RASKRŠĆU,festival,narodno pozorište,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.