Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Premijera predstava „Gde smo ono stali” u Narodnom pozorištu

Milica Stojanović 15.3.2021. Komentari

Pretpremijerno izvođenje predstave „Gde smo ono stali” biće izvedeno 16. marta na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, dok su premijere zakazane za 17. i 21. mart. Početak svih izvođenja biće u 18 časova.

Foto: Milica Stojanović

Predstava Gde smo ono stali je komična melodrama koja govori o velikom broju problema i društvenih nedaća. Uloge tumače Stefan Mladenović, Aleksandar Marinković, Jasminka Hodzić, Maja Banković, Katarina Mitić Pavlović, Zorica Damjanović, Natalija Jović i Marko Radojević. Delo je rađeno po tekstu Marijana Todorovića, čiji je reditelj Nenad Todorović.

Direktor Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović rekao je da je ova premijera veoma značajna s obizirom na to da se radi o tekstu Marijana Todorovića, koji je stalni član Narodnog pozorišta i tekstu koji je pre tri godine ušao u pet najboljih tekstova na konkursu za savremeni dramski tekst raspisanog od strane Sterijnog pozorja. Takođe, bitno je da je reditelj predstave bio dugogodišji upravnik pozorišta u Prištini, neko ko je uspeo da održi i vrati to pozorište na mapi kulture Srbije − dodao je Milovanović.

Kako je navedeno, za Narodno pozorište važno je da se predstave rade po delima niških autora. Pisac Marijan Todorović kazao je da ova predstava jeste rađena po motivima njegovog teksta, ali da je uz dogovor sa rediteljem predstave nastalo mnogo izmena i mnogi likovi su izbačeni. Ovo je vrsta predstave koja može da bude interesantna širem auditorijumu i nadam se da će je publika dobro prihvatiti − rekao je Todorović. 

Karte su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta. 

kultura,narodno pozoriste nis,PREMIJERA PREDSTAVE,gde smo ono stali,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.