Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Izloba „Forma + komunikacija / Gelštatovi principi vizuelne komunikacije” u Galeriji NKC-a

Emilija Kostić 19.2.2021. Komentari

Izložba radova grafičkog dizajna „Forma + komunikacija / Gelštatovi principi vizuelne komunikacije” autorke Anite Milić biće otvorena 19. februara u Galeriji Niškog kulturnog centra. Početak svečanog otvaranja zakazan je za 18 časova.

Foto: www.istockphoto.com

Prema rečima slikarke i teoretičarke umetnosti i medija doc. dr Miji Arsenović, rad Anite Milić potvrđuje da postoji zaista grafički dizajn van komercijalnih okvira, a da ipak dosledno ostaje u polju grafičkih komunikacija. Navodi da projekad Forma + komunikacija / Geštaltovi principi vizuelne komunikacije predstavlja dekonstrukciju Otvorene piramide, Anitinog najznačajnijeg projekta do sada. Autorka uzima četiri elementa Otvorene piramide − kvadrat, šestougaonik, trougao i konfiguraciju trougla i šestorugla, i koristeći se osnovnim principima komponovanja stvara dobri gelštat, aktuelizujući iznova ideju recikliranja i obnovljivosti u prirodi.

Anita Milić studirala je osnovne studije na Fakultetu umetnosti u Nišu i interdisciplinarne doktorske studije na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Nišu na Studijskom programu Grafički dizaj, gde danas radi kao vanredni profesor na glavnom predmetu Grafičke komunikacije. Učestvovala je na više od 150 kolektivnih izložbi u domenu primenjenih umetnosti i grafičkog dizajna u zemlji i inostranstvu, a sa njima i u umetničkim međunarodnim projektima na kojim je dobila brojne prve nagrade. Izabrana je za 100 mladih dizajnera na Belgrade Design Week 2014. godine, čime je predstavila krativnu scenu Srbije.

kultura,izlozba,niški kulturni centar,Forma + komunikacija / Gelštatovi principi vizuelne komunikacije,grafički dizajn,Anita Milić,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.