Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Svaki postupak ostavlja posledice

Milica Stojanović 14.2.2021. Komentari

Specijalna projekcija filma „Jedini izlaz” održana je 13. februara u bioskopu „Cineplexx”. Tom prilikom glumci i reditelj filma poklonili su se publici.

Foto: Emilija Kostić

Radnja filma smeštena je šest godina nakon što je čuveni beogradski advokat stradao u požaru, te njegova žena Ana dobija informacije koje dovode u pitanje sve što je mislila da zna o tragediji, ali i o svojoj porodici. Paralelno, iznenadna smrt najboljeg druga njegove ćerke, uvlači inspektora Dejana Štrpca u lanac zločina, koji počinje misteroznim nestankom mlade advokatice od pre šest godina. Dok sve radi protiv njih, dvoje junaka započinju zajedničku potragu za istinom, koja ih suočava sa mrežom laži, ucena i ubistava, ali i mračnim tajnama iz sopstvene prošlosti. 

Žanrovski, film je kategorisan kao triler, što još uvek nije tipičan žanr za domaću kinematografiju, pa tako predstavlja pravo osveženje za publiku. U toku 110 minuta koliko film traje gledaocima se servira veliki broj isprepletenih događaja, koji se kasnije stapaju u jednu veliku celinu i daju objašnjenje nemilog događaja od pre šest godina. Kadrovski aspekt filma je urađen perfektno i pored značajnih i vizuelno potresnih scena, pruža i slike prelepih predela Srbije i Balkana. Glavnu glumicu, Anđelku Prpić, publika je do sada uglavnom imala prilike da je gleda u mirnijim i veselijim filmskim i televizijskim izdanjima, ali je pokazala da je glumački veoma sposobna servirati i nešto malo ozbiljnije

150163018 590627005326051 3515867182446530956 n

Glumci i reditelj nakon projekcije filma Jedini izlaz u Cineplexx-u, Foto: Emilija Kositć

Reditelj Darko Nikolić je ovim trilerom publici pokazao koliko svaki oblik nasilja, pogotovo onog porodičnog, može da izazove velike posledice. Naravno, njega prate različite želje, potrebe, laži i spletke. S obzirom da je broj posetilaca u bioskopima širom Srbije bio veoma veliki, film je u mogućnosti da otvori oči gledaocima i pokaže im da ne postoji opravdanje za nasilje. Nakon ove specijalne projekcije Jedini izlaz će se naći na repertoaru bioskopa, a karte se mogu kupiti na blagajni.

kultura,bioskop cineplexx,specijalna projekcija,jedini izlaz,anđelka prpić,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.