Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Jubileji posvećeni pesniku Branku Miljkoviću

Emilija Kostić 4.2.2021. Komentari

Porodica pesnika je povodom šezdesetogodišnjice njegove smrti i pedesetogodišnjice nagrade „Branko Miljković” za najbolju zbirku pesama, pokrenula sajt „Branko Miljković”, princ poezije. Tom prilikom na sajtu će se naći konkurs „Brankova pohvala svetu” za najlepšu pesmu inspirisanu Miljkovićevim delom i biće otvoren 12. februara, a trajaće 27 dana, s namerom da se sugeriše na trajanje pesnikovog života.

Foto: www.pexels.com

Svi zainteresovani za konkurs imaće priliku da putem sajta prijave jednu pesmu, dok  će posetioci sajta glasati za pet pesama. Glasovima posetilaca formiraće se uži izbor od 27 pesama, dok će tri najbolje pesme izabrati stručni žiri koji čine Dragan Hamović, Vojislav Karanović i Goran Stanković. Autorima tri najbolje pesme obezbeđene su nagrade. Pokrovitelj konkursa je Niški kulturni centar, koji tradicionalno organizuje dodelu nagrade Branko Miljković za najbolju zbirku pesama.

Datum pesnikove smrti, 12. februar, tradicionalno se obeležava na Novom groblj, međutim, usled epidemiološke situacije ova tradicija neće moći da se ispoštuje ove godine. Kako je navedeno u javnom pismu porodice Miljković namera sajta je da kreirana internet prezentacijama omogući upoznavanje sa biografijom Branka Miljkovića, pruži uvid u raznoliku propratnu dokumentaciju, kao i njegov književni opus, koji će na ovaj način najširoj javnosti postati dostupan u celosti. 

 

kultura,konkurs,Branko Miljkovic,jubilej,niški kulturni centar,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.