Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

„Jakari i veličanstveno pero” pretpremijerno u Cineplexx-u

Emilija Kostić 6.1.2021. Komentari

Na repertoaru bioskopa „Cineplexx” u periodu od 7. do 13. januara naćiće se dva nova filmska naslova: „Sećanja iz Italije” i „Jakari i veličanstveno pero”.

Foto: www.cineplexx.rs

Film Sećanja iz Italije prati boemskog umetnika koji putuje iz Londona u Italiju kako bi prodao kuću koju je nasledio od pokojne supruge. Društvo mu pravi otuđeni sin, a putovanje će biti idealno vreme da porade na svom porodičnom odnosu. Glavne uloge igraju Lijam Nison, Valerija Bilelo, Mikel Ričardson i Lindsi Dankan, dok režiju potpisuje Džejms D'arsi.

U animiranom filmu Jakari i veličanstveno pero, putujući daleko od kuće i zadirući duboko na teritoriju strašnih lovaca, Jakari i Mali Grom započinju veliku avanturu. Jakari, najmlađi pripadnik Sijuksi, indijanskog naroda, sam kreće u potragu za Malim Gromom, ponijem za koga kažu da je neukrotiv. Na tom putovanju, na kom se po prvi put u životu nalazi potpuno sam, posećuje ga Veliki orao, totemska životinja koja mu daruje veličanstveno pero, kao i neverovatnu veštinu − da razgovara sa životinjama. Ova adaptacija zasnovana je na poznatom francusko-belgijskom stripu, a sinhronizaciju glasova radili su Kristina Kika Jovanović, Ivan Mihailović, Aleksandar Lazić, Lazar Djukić, Andjela Jovanović, Djurdjina Radić i Aleksandar Ristoski.

Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx. Zbog predstojećih praznika i poštovanja epidemioloških mera blagajne bioskopa se otvaraju 30 minuta pre prve projekcije filma i zatvaraju 15 minuta nakon poslednje.

kultura,repertoar bioskopa,cineplexx,Jakari i veličanstveno pero,Sećanja iz Italije,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.