Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Savršeni zločin ne postoji

Marija Božić 6.12.2020. Komentari

„Nevidljivi svedok” je kriminalistička triler misterija iz 2016. godine. Drugi je triler španskog reditelja Oriola Paula, poznatog po filmu „Telo” iz 2012. godine.

Foto: www.rajareviews.com

Radnja filma prati mladog biznismena u usponu Adriana Doriu, koji se budi u hotelskoj sobi zaključanoj iznutra sa lešom ljubavnice Laure u krevetu. Adrian se ne seća skoro ničega, jer je dobio udarac u glavu, onesvestio se i odbija optužbe da je on taj koji je ubio Lauru. Nakon što njegov dugogodišnji advokat Feliks plati Adrianu kauciju, oni zajedno unajmljuju prestižnu advokaticu Virginu Gudman u pokušaju sklapanja mozaika šta se tačno dogodilo i na kraju oslobode Adriana svih optužbi. U glavnim ulogama nalaze se Mario Kasas, Barbara Leni, Franseks Orelja i Ana Vagener.

Film nam dokazuje kako savršen zločin zapravo ne postoji, kao i da svaki roditelj koji ostane bez deteta moze postati najbolji osvetoljubivi detektiv na svetu. Struktura je bazirana na konstantnom smenjivanju sadašnjosti i prošlosti, ali i ponavljanjem istih događaja na različite načine i kroz različite perspektive aktera

0161 INVISIBLE 4373 1600x900

Foto: www.filmfactoryentertainment.com

Likovi su u određenim trenucima prikazani i kao žrtve i kao dželati i na taj način se otvaraju različiti raspleti i mogućnosti. Najuverljivije i najuspelije je to urađeno sa likom Laure, a delimično i sa Adrianovim karakterom. On je građen u kontrastu između privatnog i javnog života, pa tako nismo sigurni da li je u pitanju protagonista ili antagonista. Sa jedne strane je prikazan njegov uređen život uspešnog čoveka koji je u srećnom braku. Sa druge, otkriva se Adrianova tamnija strana i sve ono što je ispod te varljive savršenosti. Takođe, ovaj film otvara pitanje krivice, uzroka i posledice, ali i slučajnosti koje dovode do otkrivanja laži koje se vremenom gradiraju.

kultura,preporuka,film,Nevidljivi svedok,triler,misterija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.