Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Francuski bestseler koji oduzima dah

Željana Savić 15.11.2020. Komentari

Gijom Muso, francuski spisatelj, godinama unazad privlači pažnju svojim romanima. Njegova centralna publika su tinejdžeri, ali ni odrasli ne ostaju ravnodušni. Najnovijm delom „Život je roman” stvorio je izuzetnu vezu sa čitaocima, te time razbija monotonost svakodnevnog života.

Foto: unsplash.com

Jednog aprilskog dana, moja trogodišnja ćerkica Keri nestala je dok smo se igrale žmurke u našem stanu u Bruklinu − tom rečenicom kreće priča Flore Konvej, slavne književnice poznate po tome da se krije od očiju javnosti. Njena ćerka odjednom je nestala u zaključanom stanu, bez drugog načina da se izađe i bez ikakvog objašnjenja. Kamere u zgradi nisu pokazivale upade, a policijska istraga nije otkrila ništa. U isto vreme, preko Atlantika, slomljenog srca jedan pisac se povlači u trošnu kuću. Jedino on drži ključ misterije, a Flora će ga naći. 

Roman je napisan poprilično dobro, u urednom žanru i bez preteranog brušenja. Robusno je građen zahvaljujući sofisticiranom planu, a radnja se konstantno penje, bez zastajkivanja ili usporavanja. Publici je ponudio nacrt zalutalih duša pisaca. Gijom Muso je vrlo mlad razvio strast prema književnosti, posvećujući sve svoje slobodno vreme knjigama, pa je i sam odlična podloga za razumevanje života i duša književnika. Prema rečima Oskara Vajlda knjiga je napisana dobro ili loše, a na Vama je da odluče koja od ta dva važe za Život je roman.

kultura,preporuka,knjiga,Gijem Muso,Život je roman,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.