Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Film „Tripozno” na repertoaru bioskopa Cineplexx

Ksenija Dimitrijević 10.11.2020. Komentari

Na repertoaru bioskopa „Cineplexx” u period od 12. do 18. novembra naći će se dva nova naslova i jedan prenos opere: „Ime naroda”, „Tripozno” i „Trubadur”.

Foto: www.cineplexx.rs

Ime naroda radnju fokusira na Svetozara Miletića, uglednog advokata, koji je bio član ugarskog parlamenta i doživotni borac za prava i nezavisnost Srba u austrougarskoj Vojvodini. Nakon što je više puta politički osuđivan, njegovu borbu nastavljaju njegova ćerka, prva žena novinar u Srbiji – Milica Miletić i Jaša Tomić, Miletićev naslednik u Srpskoj narodnoj slobodnoumnoj stranci koji će i proglasiti prisajedinjenje Vojvodine, Kraljevini Srbiji 1918. godine. Zemlja napreduje na Solunskom frontu i oslobođenje će uskoro doći. Nemaju šta da izgube, jer su im oduzeli slobodu. Režiju potpisuje Darko Bajić, a u glavnim ulogama nalaze se Ljubomir Bandović, Žarko Laušević, Katarina Žutić, Anja Pavićević, Andrija Kuzmanović i Nikola Ristanovski.

Film Tripozno  otkriva najnoviju metu Vins Vona koji tumači Kasapina, ozloglašenog serijskog ubicu iz gradaSedamnaestogodišnja Mili Kesler, koju tumači Ketrin Njutn, pokušava da preživi krvožedne holove srednje škole u Blishfidu i okrutnost ekipe popularnih učenika. Tegobe koje je prate u završnoj godini postaju joj najmanja briga. Kasapinov mistični, drevni bodež prilikom njihovog sureta dovodi do toga da se on i Mili narednog jutra probude u telu onog drugog. Mili tada saznaje da ima samo 24 sata da se vrati u svoje telo, jer će zamena postati trajna i zauvek će ostati zarobljena u obliku sredovečnog manijaka. U ulozi reditelja ovog filma našao se Kristofer Lanod.

ime naroda

Scena iz filma Ime naroda, Foto: www.cineplexx.rs

Ana Netrebko pojavljuje se u ulozi Leonore, izmučene heroine u Trubaduru, snimku opere iz Metropolitena. Dmitri Hvorostovski se našao u ulozi Grofa di Lune, što dovodi do spoja ove dve ruske zvezde u Metu po prvi put nakon 2002. godine. Džongun Li peva ulogu Manrika, oficira u vojsci vojvodine Urgela, za koga se misli da je Acučenin sin, Štefan Kocan biće kapetan grofove vojske Ferando, dok Dolora Zajick daje svoj pečat liku lude ciganke Acučene.

Karte su u prodaji na blagajni bioskopa.

kultura,repertoar,Ime naroda,Tripozno,Trubadur,cineplexx,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.