Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Austrijski kratki film u Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla”

Emilija Kostić 18.10.2020. Komentari

Projekcije austrijskih kratkih filmova biće oragnizovane 22. oktobra u svečanoj sali Univerzitetske biblioteke „Nikola Tesla”. Početak prve projekcije zakazan je za 17.30 časova.

Foto: unsplash.com

Posetioci će imati priliku da pogledaju izbor najzanimljivijih kratkih igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih i animiranih austrijskih filmova za 2020. godinu. Na programu će se naći filmovi Kiša od jabuka rediteljke Aleksander Gracer, Bumerang rediteljke Kurdvin Ajub, Daleko od prošlosti rediteljke Nikol Felsterl, zatim Favoriti reditelja Martina Monka, Jedan dan slobode reditelja Martina Vintera, Animistica rediteljke Niki Šuster i Italija i ovo je voda u režiji Joana Gavriela i Anje Franciske Plašg. 

Pregled austrijskog kratkog filma je projekat Austrijske akademije i Ministarstva spoljnih poslova Austrije. Svake godine Kulturni forumi širom sveta prave odabir iz filmova koji su ušli u uži izbor za Austrijsku filmsku nagradu. Projekcije organizuju udruženje Mladi ambasadori i Univerzitetska biblioteka Nikola Tesla.

Ulaz je besplatan.

kultura,Kratki film,Projekcije filma,mladi ambasadori,Univerzitetska biblioteka Nikola Tesla,Kiša od jabuka,Bumerang,Daleko od prošlosti,Favoriti,Jedan dan slobode,Animistica,Italija i ovo je voda,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.