Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Bojan Perić: Nedostaje mi susret sa publikom na Letnjoj pozornici

Nataša Spasovski 15.10.2020. Komentari

U okviru pete večeri „Filmskih susreta” održanih u bioskopu „Cineplexx” prikazani su filmovi „Vojna Akademija 5” Dejana Zečevića i „A.S” Milene Grujić. Za glumca večeri publika je izglasala Bojana Perića, koji je tim povodom govorio za Studentski dnevni list o Festivalu, glumi, kao i o tome kako je trenutna epidemiološka situacija uticala na njegov rad.

Foto: Nataša Spasovski

Vojna akademija 5 prati avanture mladih potporučnika koji u toku obuke za specijalnu jedinicu odlaze na test preživljavanja u divljini. Sa jedne strane tu je kapetan Danijel Stošić (Bojan Perić) koji pokušava da se vrati letenju, a sa druge strane tu je ljubavna priča Roksande (Jelisaveta Orašanin) i Vasiljevića (Miloš Timotijević) i borba za potomstvo Šaše (Dragana Dabović) i Klisure (Olga Odanović).

Ove godine Festival se održava u specifičnim uslovima. Prema Vašem mišljenju da li je uspešno prenesen duh proteklih godina ili je Filmskim susretima ipak mesto na Letnjoj pozornici?

Bojan: Možda organizator Festivala neće biti presrećan mojim odgovorom, ali meni kao glumcu jako nedostaje susret sa publikom na Letnjoj pozornici. Ona je veoma karakteristična za Filmske susrete, kao i za način na koji ceo grad doživljava film tih dana.

U kojoj meri je trenutna situacija uticala na Vaše projekte?

Bojan: Uticala je u velikoj meri na sve, ali na moje projekte uglavnom utiču ljudi. Desilo mi se samo da radim manje stvari nego što je bilo u planu.

1602773106237

Foto: Jelena Todorović

Da li uloga kapetana Danijela Stošića odgovara Vašem karakteru? Koliko Vam je bilo teško da dočarate lik publici?

Bojan: Veoma dugo sam radio na liku Stošića i jednostavno sam se saživeo sa ovim likom. Spremao sam se vrlo štreberski za prvu sezonu ne znajući da ću stići do pete, pa je i sam lik postao deo mene.

Kako Vam se dopada vojnički život?

Bojan: Nije nešto što bih izabrao, ali sam kroz sve to na neki način prošao i samim tim ga vrlo cenim.

Šta biste istakli kao najlepše uspomene sa snimanja?

Bojan: Mi smo gomila mladih glumaca koja je započela svoje karijere sa tom vojničkom pričom. Druženje kroz sve ove sezone traje godinama i time su se naši odnosi razvili i nadogradili na neki viši nivo koji će trajti tokom celog života.

filmski susreti,intervju,bojan peric,vojna akademija 5,cineplexx,kultura,Niš,AS,dejan zečević,milena grujić,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.