Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Vojislavu Brajoviću dodeljena nagrada „Pavle Vuisić”

Emilija Kostić 12.10.2020. Komentari

Glumici Radomir Nikolić i Dragana Mićalović sinoć su otvorili drugo veče „55. Filmskih susreta”. U toku večeri glumcu Vojislavu Brajoviću predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Vladan Živković dodelio je nagradu „Pavle Vuisić” za izuzetni doprinos umetnosti glume u igranom filmu.

Foto: Emilija Kostić

Na repertoaru Festivala drugog dana našli su se filmovi Otac Srdana Golubovića i Ekipa Marka Sopića. Rađen po isitinitom događaju Otac opisuje tragediju i borbu jednog čoveka kome su zbog siromaštva predstavnici lokalnih socijalnih službi oduzeli decu. S druge strane, zabavnog karaktera, film Ekipa prikazuje ljubav prema fudbalu i rivalitet između dva najveća srpska kluba − Partizana i Crvene zvezde.

Nakon osvrta na njegove uloge, glumac Vojislav Brajović primio je nagradu Pavle Vuisić, te se obratio i zahvalio publici i žiriju. Kada se dobijaju velike nagrade poput Zlatne palme ne možete govoriti konkretno o njima, ali kada se dodeljuje Pavle Vuisić ne možete a da ne govorite o samom Pavlu Vuisiću – rekao je. Na to se nadovezao brojnim pričama i anegdotama sa Vuisićem. Naveo je kako je ovo priznanje nešto što ga veoma uzbuđuje i čini srećnim, kao i da ne zna da li je ono to posle čega će povući crtu na ovo što radi. Niš je značajno mesto za nas glumce. Iz pozorišta se uglavnom crpi dar i talenat koji nam je podaren. Ja sam svu svoju energiju davao pozorištu, mnogo više nego filmu i televiziji  – kazao je Brajović.

20201011 195829

Vojislav Brajović, Foto: Emilija Kostić

Pre projekcija publici su podeljeni listići sa glumcima kojima su prisutni glasali za glumca ili glumicu večeri. Tim putem, Ana Franić proglašena je glumicom večeri, ali zbog obaveza nije bila u mogućnosti da prisustvuje i svečano se zahvali. Kako je navedeno, u Srbiji se trenutno snima više od 20 igranih serija.  

kultura,filmski susreti,Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma,otac,ekipa,Vojislav Brajović,nagrada pavle vuisic,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.