Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

„Filmski susreti” otvoreni u bioskopu Cineplexx

Nevena Ivanović 11.10.2020. Komentari

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma ove godine se usled situacije sa virusom korona održava u drugačijim uslovima. „Filmski susreti” svečano su otvoreni 10. oktobra, a umesto na Letnjoj pozornici, manifestacija je prebačena u bioskop Cineplexx.

Foto: Nevena Ivanović

Glumica Dragana Mićalović i njen kolega Radomir Nikolić otvorili su 55. Filmske susrete i prisutnima poželeli uživanje u ovogodišnjim projekcijama. Ključ grada Niša, predsednici žirija, glumici Tijani Pečenčić uručila je gradonačelnica Dragana Sotirovski i pozdravila ljubitelje filma. Nadam se da ćete uživati ovih dana u svemu onome što može da se vidi u ovom izmenjenom prostoru. Takođe, nadam se da ćemo svi zapamtiti ovaj festival i da će dobitnici nagrada pamtiti da su u vreme pandemije osvojili priznanje − rekla je gradonačelnica. Prikazivanjem filma Ime naroda reditelja Darka Bajića zvanično je otvoren Festival, a nakon njega predstavljen i drugi po redu igrani film pod nazivom Sin u režiji Ines Tanović.  
20201011 134403

Foto: Nevena Ivanović

Grad Niš, kao prestonica umetnosti i filmske glume, dobio je čast da ugosti neke od najboljih glumaca ovih prostora, a sam Festival bliži se sedmoj deceniji. Organizatori festivala su Udruženje filmskih glumaca Srbije i Niški kulturni centar. Članovi žirija imaće zadatak da ocene dobitnike ovogodišnjih priznanja za glumačka ostvarenja u igranom filmu, a sastav čine glumci Feđa StojanovićTijana Pečenčić i Jelena Mila. Zvanične nagrade festivala su Grand prix NAISA, Carica Teodora, Car Konstantin, kao i povelje za izuzetnu žensku i mušku ulogu, zatim nagrade za žensku i mušku epizodnu ulogu i nagrada za debitantsku ulogu. U zvaničnom programu prikazaće se deset filmova, a festival će trajati do 15. oktobra. Filmovi Uprkos magli i Broj 1 biće gostujući filmovi za završnicu Filmskih susreta. 

 

kultura,filmski susreti,bioskop cineplexx,svečano otvaranje,dragana mićalović,Radomir Nikolić,Ključ grada Niša,Tijana Pančević,Dragana Sotirovski,Ime naroda,Sin,feđa stojanović,Tijana Pečenčić,Jelena Mila,Grand prix NAISA,Carica Teodora,Car Konstantin,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.