Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

„Šesti oktobar (priča o jednom letovanju)” premijerno u Narodnom pozorištu

Emilija Kostić 5.10.2020. Komentari

Pretpremijerno izvođenje predstave „Šesti oktobar (priča o jednom letovanju)” biće održano 5. oktobra u Velikoj sali Narodnog pozorišta. Početak je zakazan za 20 časova.

Foto: Emilija Kostić

Komad Šesti oktobar (priča o jednom letovanju) govori o dvadesetogodišnjici događaja koji su obeležili političku scenu Srbije oktobra 2000. godine. Glavni junaci su članovi četvoročlane porodice koji su krenuli kolima na dugo i iščekivano letovanje u Grčku. Usput nailaze na niz prepreka i peripetija, dok međusobne nesuglasice, različitosti i prećutnosti izlaze na videlo. Uloge tumače Vesna Stanković, Aleksandar Mihailović, Julija Petković, Dejan Maksimović i Marko Pavlovski. Delo je rađeno po tekstu Tise Milić, a režiju potpisuje Andrej Nosov.

Direktor Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović rekao je kako je ovo prva premijera u pozorišnoj sezoni 2020 – 2021 i da su zbog aktuelne epidemiološke situcije preduzete dodatne i pojačane mere radi bezbednosti svih prisutnih. Dodao da je upravo iz tih razloga organizovana premijera predstave tri večeri za redom, umesto jedne, kao što je do sada praktikovano. Glumica Vesna Stanković kazala je je kako su predstavu radili u nadi da će nekada biti bolje vreme za ljude. Brzo smo uradili predstavu uprkos svim merama opreza, za nekih šest nedelja. Mislim da je rad bio studiozan, ekipa odlična i da smo imali sjajnu saradnju sa mladim glumcima – dodala je. Glumac Aleksandar Mihailović nadovezao se pričom kako nisu za cilj imali da naprave politički obojenu predstavu, već kroz metaforu prikažu osećanja ljudi i šta je za njih zapravo značio 5. okotobar.

Premijerno izvođenje predstave biće održano 6, 8. i 10. oktobra od 20 časova. Karte su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta.

kultura,narodno pozorište,pretpremijera,PREMIJERA PREDSTAVE,Šesti oktobar (priča o jednom letovanju),Vesna Stanković,Aleskandar Mihailović,Julija Petković,Dejan Maksimović,marko pavlovski,Tisa Milić,Andrej Nosov,spasoje ž milovanović,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.