Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Film „Ime naroda” otvara ovogodišnje „Filmske susrete”

Emilija Kostić 3.10.2020. Komentari

Kao što je već najavljeno, ovogodišnje izdanje „Filmskih susreta” održaće se u periodu od 10. do 15. oktobra u bioskopu „Cineplexx”. U toku Festivala biće prikazano deset dugometražnih igranih filmova u takmičarskom programu, kao i dva gostujuća filmska ostvarenja nakon ceremonije zatvaranja. 

Foto: Nevena Ivanović

Festival će prvog dana otvoriti film Ime naroda reditelja Darka Bajića, nakon čega će uslediti film Sin rediteljke Ines Tanović. Drugog dana publici će biti prikazani Otac Srdana Golubovića i Ekipa Marka Sopića. Naredna tri dana prikazivaće se filmovi Grudi Marije Perović, Asimetrija Maše Nešković, zatim Realna priča Gordana Kičića, Moj jutarnji smeh Marka Đorđevića, kao i Zečevićeva Vojna akademija 5 i A.S rediteljke Milene Grujić. Poslednjeg dana, nakon ceremonije zatvaranja festivala, biće prikazan film Uprkos magli u režiji nedavno preminulog Gorana Paskaljevića, kome će pre filma organizatori napraviti omaž. Te večeri će takođe biti premijerno prikazan film Broj 1 nastalog u produkciji Olivera Paunovića, u režiji Vladimira Ristića i pod pokroviteljstvom Grada Niša, o čuvenom golmanu Draganu Panteliću.

Urednik Filmskog programa Niškog kulturnog centra i selektor Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma Dejan Dabić, rekao je da od 19 filmova koji su zvanično prijavljeni za ovogodišnje Filmske susrete Selekciona komisija odabrala deset osvarenja vodeći se isključivo kriterijumima kvaliteta glumačke igre. Program će svake večeri počinjati u 20 časova, a posetiocima će, u sve četiri sale zajedno, na raspolaganju biti ukupno 489 mesta za sedenje, kao i deset posebno izdvojenih mesta za osobe sa invaliditetom.

Cena kompleta za projekcije u Sali 1 bioskopa Cineplexx biće 2.000 dinara, jer će se akteri filmova pojavljivati uživo pred publikom samo u toj sali. U salama 2, 3 i 4 cena kompleta iznosiće 1.500 dinara. Pojedinačne karte moći će da se kupe po ceni od 400 dinara za svako veče Festivala, ali samo ako kompleti ne budu rasprodati, isključivo na dan odgovarajućih filmskih projekcija.

kultura,filmski susreti,Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma,cineplexx,Ime naroda,Sin,otac,ekipa,grudi,asimetrija,realna priča,Moj jutarnji smeh,vojna akademija 5,AS,Uprkos magli,Broj 1,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.