Povratak u Narodno pozorište uz predstave „Sladoled” i „1789”

Emilija Kostić 2020.
Komentari

Nakon pauze izazvane pandemijom virusa korona, Narodno pozorište će od 26. juna ponovo biti otvoreno za posetioce. Najpre će biti izvedena predstava Sladoled, dok je za 27. jun najavljena prva repriza predstave 1789. Obe predstave počeće u 20 časova.

Foto: Sonja Stefanović

Sladoled je režirao Spasoje Ž. Milovanović i u pitanju je komedija koja prati sudbinu majke i ćerke od ćerkinog polaska u vrtić i majčinog prvog dana na poslu, pa sve do dana u staračkom domu. Jedna za drugom, nižu se scene o ljubavi, ženama, muškarcima, porodici i deci. U predstavi glume Ivana Nedović i Nađa Nedović Tekinder.

U predstavi 1789 reditelja Hadija Kurića događaji su izmišljeni, a stvarnim istorijskim likovima promenjene su sudbine i odnosi. Komad se bavi Francuskom revolucijom i, pre svega, njenim vođama. Neke od tema su njihove greške u procenama, manipulacija, upotreba nasilja, mračni motivi, želje, nade, kompleksi i strahovi. U pitanju je priča o sklonosti moćnika ka tome da, zaslepljeni sopstvenim ambicijama, survaju u ponor celokupnu zajednicu, kao i sebe same. Likove tumače Aleksandar Mihailović, Sanja Krstović, Aleksandar Marinković, Danilo Petrović, Nađa Nedović Tekinder, Miloš Cvetković, Jovana Golubović i Bratislava Milić.

Iz Narodnog pozorišta navode da su preduzete sve mere zdravstvene zaštite radi sigurnosti posetilaca i svih učesnika predstave i apeluju da se poštuju instrukcije o fizičkoj distanci. 

Ulaznice se mogu nabaviti u periodu od 10 do 20 časova na blagajni Narodnog pozorišta po ceni od 200 dinara. Dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj 018/245-472.

Ključne reči: kultura , narodno pozoriste nis , sladoled , 1789 , repriza , predstava , izvođenje , narodno pozorište , Niš ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.