Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Izložba o klimatskim promenama u Oficirskom domu

Jelena Ilić 24.9.2020. Komentari

Francuski Institut u Srbiji u saradnji sa udruženjem Zeleni Ključ organizuje izložbu Karavan za klimu 3.0 koja će se održati u Oficirskom domu od 29. septembra do 13. oktobra. Izdanje projekta obuhvata pedagošku izložbu koja predstavlja javnosti različite globalne posledice klimatskih promena poput topljenja polarnih ledenih kapa, porast temperature i acidifikaciju mora kao i klimatske ekstreme poput požara. Izložba će prvog dana početi u 11.30 časova.

Foto: freepik.com

Karavan za klimu je projekat koji je 2018. godine osmislio Francuski institut u Srbiji, a koji se ove godine realizuje u partnerstvu sa Centrom za promociju nauke i uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji i Kancelarije Programa Ujedinjenih Nacija za razvoj u Srbiji. Fokusiran na mlade, projekat je okrenut njihovom aktivnom uključivanju u borbu za očuvanje biodiverziteta, takođe ima za cilj podizanje svesti građana o značaju upoznavanja i identifikovanja zaštićenih vrsta na teritoriji Srbije.

Ukoliko zainteresovani pripadaju školskoj grupi, neophodno je da zakažu dolazak kod udruženja Zeleni ključ kako bi prethodno bila organizovana prezentacija sa animatorima. Učešće na izložbi je besplatno

 

društvo,priroda,Oficirski dom,klima,klimatske promene,biodiverzitet,zeleni ključ,francuski institut,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.