Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Dani makedonske kulture i izložba slika „Trepet” u NKC-u

Emilija Kostić 24.9.2020. Komentari

Otvaranje Dana makedonske kulture, kao i  izložbe slika Trepet Bojane Artinovske Trpčeski biće održano 25. septembra u Niškom kulturnom centru. Početak oba događaja zakazan je za 18 časova.

Foto: pixabay.com

Kako navode iz organizacije, sledeći zakone subjektivnog unutrašnjeg stvaralačkog impulsa, autor stvara kombinaciju različitih stilova, preplićući ih u različite teme. Izbor motiva uslovljen je Bojaninim ličnim izborom, gradeći intimni znakovni jezik. U svom radu teži ispoljavanju sopstvenih emocija izazvanih susretom čoveka sa čovekom ili čoveka sa životinjom, prepoznajući srodne i bliske u pogledu nepoznatog.

Bojana Artinovska Trpčeska rođena je u Velesu 1977. godine. Osnovno i srednje obrazovanje završila je u rodnom gradu. Diplomirala je slikarstvo i scenografiju na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta Sv. Ćirila i Metodija u Skoplju u klasi Rodoljuba Atanasova. Od 2005. godine članica je Udruženja likovnih umetnika Bitolj, a od 2010. godine članica Udruženja likovnih umetnika Prilep, sa kojim je realizovala nekoliko grupnih izložbi, humanitarnih akcija i performansa.

Ulaz je besplatan.

kultura,dani makedonske kulture,izložba slika,Trepet,Bojana Artinovska Trpečska,niški kulturni centar,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.