Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Roman koji vodi na posebna mesta

Nataša Spasovski 2.4.2020. Komentari

Na posebna te vodim mesta je roman autorke Dženifer Niven i njeno je prvo delo namenjeno mlađem delu publike. Ovo možda nije knjiga koja će Vas nasmejati, ali Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Foto: www.shemazing.net

Glavni junaci ovog romana su Teodor Finč i Violeta Marki koji se prvi put sreću na školskom zvoniku i tako jedno drugo sprečavaju od namere da počine samoubistvo. Teodor je opsednut smrću, pati od depresije i bipolarnog poremećaja, dok je Violeta devojka koja je omiljena u društvu i sa sobom nosi veliku bol. Ona je u saobraćajnoj nesreći izgubila svoju stariju sestru. Od nesreće broji dane do mature kada će pobeći od tuge za sestrom iz svog malog grada. Knjiga prikazuje njihova najdublja osećanja i tera nas da mislimo o tome kako nije sve kao što izgleda. Oni svoja osećanja zadržavaju za sebe i nemaju veze sa onim što vidi okolina.

Teodor i Violeta postaju partneri u jednom školskom projektu iz geografije, koji podrazumeva obilaske posebnih mesta Indijane. Otkrivanje novih mesta povezaće ih više nego što su mislili. Na tom putu Teodor pomaže Violeti kako bi postala ona vesela devojka pre same nesreće. Takođe, ona izvlači ono najbolje iz Teodora. Pored nje on ne mora da se pretvara, već može biti potpuno svoj. Na ovom putovanju među njima se rađa ljubav. Ali, da li će to spasiti Finča od njegovih mračnih misli?

Ovo je roman koji će Vam pokazati kako neko ko izgleda srećno može zapravo biti depresivan. Videćete kako ljudi mogu prekriti svoje emocije tako da se može videti samo ono što je dozvoljeno, a ne iskrene misli i osećanja. Violeta i Teodor na sprecifičan način pokazuju koliko je teško obratiti se nekom za pomoć kada je ona najviše potrebna, ali i koliko ta pomoć može promeniti sve. Ovo je priča o bolnoj temi koja će Vas rasplakati, ali i preneti bitnu poruku.

na posebna te vodim mesta,preporuka knjige,kultura,Dženifer Niven,knjiga,Teodor Finč,Violeti Marki,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.