Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Boris Pingović: Talenti i darovi su me sami prizvali

Nataša Spasovski 9.3.2020. Komentari

Muzičko-poetski natup pod nazivom Da, to su bili dani održan je 8. marta u Narodnom pozorištu. Ovaj muzički koncert održali su glumci Nebojša Dugalić i Boris Pingović, kao i Vojislav Savić (bas) i Nina Ćosić (ritam i glas). 

Foto: Emilija Kostić

Kabare predstavlja kombinaciju poznatih stihova Duška Radovića, Laze Kostić, Miloša Crnjanskog i drugih, anegdota i muzike velikih imena domaće i svetske scene. Pre same predstave, Boris Pingović govorio je za Studentski dnevni list o kabareu, svojim talentima i Osmom martu.

Prvo izvođenje kabarea bilo je 2004. godine. Jeste li tada zamišljali da će on dostići ovoliki uspeh?

Boris: Nismo razmišljali o tome. Naš prijatelj nas je prevario i stavio u glavni program Sinđelićevih dana, gde je reklamni program već bio pokrenut i onda je sve bilo nepovratno. Ljubiša i ja smo morali da se uozbiljimo i pripremimo neku prvu zamisao kabarea u roku od dva-tri dana. Početna ideja se, naravno, u međuvremenu menjala. Uopšte nismo sanjali da će kabare dostići ovoliki uspeh.

U Kombank dvorani ste 300. put izveli ovaj kabare i publika je uvek bila šarenolika. Zbog čega mislite da je to tako? 

Boris: Jeste, imamo sadržaj koji nije vulgaran. Muzički i poetski je osmišljen tako da kroz duhovite priče i anegdote traje za sva vremena. Pokazalo se da publika uvek podjednako dobro reaguje, jer da nije tako, kabare sigurno ne bi trajao toliko dugo.

Postoji li neko pravilo o odabiru pesama za ovaj kabare?

Boris: Mi šetamo kroz epohe, čak i u žanrovskom smislu. Imamo muziku šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih, imamo Balaševića i Bijelo dugme. Nemamo pravilo o odabiru pesama i program je takav da možemo da ga menjamo.

Osim toga što ste glumac, bavite se i pevanjem, svirate i pišete poeziju. Kako ste otkrili svoje talente?

Boris: Talenti i darovi su me sami prizvali. Leptirići počinju da rade oko nekih oblasti, gde sam kroz lepe i bolne trenutke stigao do svojih zrelih godina i onda sam shvatio da su hobiji moj život. Želim svakom da se bavi sobom i svojim darovima kako bi mogao da živi od toga.

U seriji Ubice mog oca zamenili ste pokojnog Nebojšu Glogovca. U kojoj meri je to predstavljalo izazov za Vas?

Boris: Predstavljao je izazov, pre svega emotivni. Nebojša i ja smo bili baš bliski, mi smo drugari sa klase. Trudio sam se da budem na tom nivou kako ne bih ukaljao Nebojšinu ulogu.

U poslednje vreme Osmi mart se često naziva marketinškim trikom. Šta Vi mislite o tome?

Boris: U poslednje vreme je sve marketinški trik, jer se mi nalazimo u vremenu društvenih mreža i brzih informacija. Mislim da svaki dan treba da bude dan žena, a ne samo Osmi mart. Taj dan je osmišljen kako bismo se svi setili da su žene važne, ne volim kada se sve to poveže sa feminizmom.

Šta biste poručili ženama povodom ovog praznika?

Boris: Poželeo bih im puno zdravlja i sreće, i da zajedno stvorimo bolji svet u kome ćemo živeti.

Koji su Vaši dalji planovi? Gde Vas možemo gledati?

Boris: Trenutno se snimaju neke nove serije, tu je i nova sezona serije Ubice mog oca. Radi se i na pripremama jedne predstave pod nazivom Tamo daleko i trebalo bi da se ona prikaže krajem marta.

boris pingović,da to su bili dani,kultura,kabare,narodno pozoriste nis,intervju,Niš,talenat,dar,predstava,muzika,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.