Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Nedelja u znaku žena superheroja

Jovan Živković 5.2.2020. Komentari

Na repertoaru bioskopa Cineplexx od 6. do 12 februara naći će se tri nova naslova. Svoje premijere imaće Ptice grabljivice, Grudi i Zviždači.

Foto: jp-ultimate-alliance.fandom.com

Harli Kvin se vraća u bioskope filmom Ptice grabljivice. Nakon što raskine sa Džokerom kreće kreće u potragu za sopstvenim identitetom, dok usput pokušava da sazna ko sve želi njenu smrt. Ispostavlja se da Harli nije jedina žena u Gotam sitiju koja je željna emancipacije. Zajedno sa još nekoliko ženskih superheroja, Harli će se upustiti u misiju zaštite devojke po imenu Kasandra Kejn, u čije ruke je igrom slučaja došao dijamant koji je vlasništvo kriminalca Romana Sionisa, u Gotamu poznatijeg kao Crna maska. Osim Margo Robi, koja obnavlja ulogu iz Odreda otpisanih, uloge u ovom filmu tumače Džurni Smolet BelMeri Elizabet VinstedRouzi Per, kao i Juan Mekgregor.

Grudi je novi film Marije Perović koji vodi u Nikšić na proslavu 25 godina mature i prati tri drugarice koje se okupljaju ovim povodom. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom. Glavne uloge u filmu tumače Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, kao i Vojin Ćetković

Film Zviždači prati Kristija, korumpiranog policijskog inspektora iz Bukurešta koji igra za obe strane. Kada ga lepa Gilda uvuče u rizičnu pljačku, oboje će morati da krenu putevima prevare i izdaje. Da bi preživeli, moraju da nauče tajni jezik zviždača na španskom ostrvu Gomera. U ovom filmu igraju Vlad Ivanov, Katrinel Marlon, Rodica Lazar, Sabin Tambrea i drugi. Režiju potpisuje Korneliu Porumboiu

Cena karte radnim danima za filmove u 2D projekciji iznosi 350 dinara, dok za filmove u 3D projekciji iznosi 470 dinara.

kultura,cineplexx nis,bioskop,film,filmovi,harli kvin,repertoar,grudi,zviždači,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.