Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

„Frka” u Cineplexx-u

Sonja Stefanović 30.1.2020. Komentari

Na repertoaru bioskopa Cineplexx za period od 30. januara do 5. februara biće prikazani novi naslovi: Asimetrija, Jadnici, Pravo na prigovor, Okretaj zavrtnja i Frka.

Foto: sochi.com

Animirani film Frka govori o istimenom psu. Otkako je bio štene, Frka živi lagodnim životom. Živi u vili, jede odreske, spava na finoj posteljini i živi životom o kakvom pas može samo da sanja. Kada ostane bez vlasnika, Frka se nađe sam na ulici, daleko od svoje kuće. U sinhronizaciji su učestvovali Boki MilivojevićIvana PopovićPeđa DamjanovićStevan Pjale i drugi.

Asimetrija prati dečaka i devojčicu koji provode zajedno poslednje dane letnjeg raspusta, pre nego što ona s porodicom ode u inostranstvo. Mladić i devojka se sreću tako što osluškuju jedno drugo kroz tanke zidove jedne beogradske zgrade. Ubrzo posle toga, ulaze u ljubavnu vezu. Dok ona istražuje grad koji je napustila kao dete, on oseća da je poznaje od ranije. Žena i muškarac se rastaju posle 20 godina braka. Oboje pokušavaju da se snađu, ali im veza koju su izgradili i dalje ne dozvoljava da nastave sa svojim životima. Kako radnja odmiče, izdvaja se šira slika samo jednog ljubavnog odnosa - jednog para u tri faze njihovih života. Neke od uloga tumače: Daria Lorenci Flatz, Uliks Fehmiu, Mira Janjetović, Mladen Sovilj, Lola Vitasović, Mateja Poljčić, Dubravka Kovjanić, Milica Stefanović, Tamara Krcunović, Ljubomir Bandović i drugi.

Film Jadnici priča o Stefanu, članu odreda za borbu protiv kriminala u Monfermeju, predgrađu Pariza, gde je i Viktor Igo smestio svoj poznati roman Jadnici. Zajedno sa svojim novim kolegama Krisom i Gvadom, iskusnim članovima tima, ubrzo otkriva da među lokalnim bandama vlada tenzija. Kada se nađu u haosu, nastalom tokom jednog hapšenja, dron će snimiti nešto što preti da otkrije istinu o svakodnevnom životu u getu. Film je inspirisan neredima u Parizu 2005. godine i Lađ Lijevim istoimenim kratkim filmom. Uloge tumače: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga, Issa Perica, Al-Hassan Ly i drugi.

Dobitnici Oskara Bri Larson i Džejmi Foks našli su se u drami Pravo na prigovor, zasnovanoj na istinitom događaju o čoveku koji je osuđen na smrt zbog zloglasnog ubistva za koje je tvrdio da ga nije počinio. Perspektivni advokat Brajan Stivenson (Džordan), nakon završenog Harvarda, umesto elitnih advokatskih kancelarija bira povratak u Alabamu, gde uz pomoć lokalne advokatice Ešli (Larson) radi na slučajevima osuđenika na smrt i onih koji nemaju mogućnosti da plate advokata. Prvi slučaj kojim se Stivenson pozabavio bio je slučaj Voltera Mekmilana, tamnoputog muškarca iz američke države Alabama, koji je 1988. godine osuđen na smrt zbog ubistva osamnaestogodišnje devojke, iako je postojalo na desetine svedoka koji su ga u vreme ubistva videli na događaju koji je organizovala lokalna crkva.

Cena karte radnim danima za filmove u 2D projekciji iznosi 350 dinara, dok za filmove u 3D projekciji iznosi 470 dinara.

kultura,film,bioskop,asimetrija,pravo na prigovor,frka,okretaj zavrtnja,repertoar,cineplexx,cineplexx nis,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.