Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Praznični filmovi za topliju zimu

Tamara Radovanović 28.12.2019. Komentari

Retko šta može uneti toplinu i praznični duh u naše domove kao što to mogu novogodišnji i božićni filmovi. Ova ostvarenja puna su emocija, poruka i smeha, pa ih možemo gledati sa zadovoljstvom bez obzira na to koliko godina imamo i koji žanr preferiramo, sami, sa prijateljima ili u krugu porodice. U nastavku se nalazi lista koja obuhvata deset manje poznatih, a odličnih porodičnih prazničnih filmova. Na vama je samo da se ušuškate u toploj sobi, pripremite kafu, toplu čokoladu ili čaj i uživate. 

Foto: www.thesouthafrican.com

The Christmas Shoes (Božićne cipele)

Ovaj film sastoji se od tri međusobno povezane priče. Jedna je o čoveku po imenu Robert Lejton i njegovom braku, koji strmoglavo juri nizbrdo. Druga je o Robertovoj majci Elen i njenom prijateljski raspoloženom komšiji Daltonu. Treća i ujedno glavna priča govori o Megi Andruz i njenoj opakoj bolesti. Njen sin Nejtan ima vremena do Badnje večeri da joj kupi crvene cipelice, kako bi je nasmešio poslednji put, pre nego što umre. Uloge tumače Maks Marou, Kimberli Vilijams-Pejsli, Rob Lou i drugi, a režiju potpisuje Endi Volk.

MV5BMjY0OTgxMjE2NF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDIyNjAzNg. V1

Film The Christmas Shoes; Foto: www.imdb.com

 A Town Without Christmas (Grad bez Božića)

Uoči Božića, u jednom malom gradu dečije pismo Deda Mrazu zaokuplja veliku pažnju građana. U njemu piše kako dete želi da napusti ovaj svet da ne bi bilo teret svojim roditeljima. Svi su u potrazi za detetom kako bi ga spasili od nesreće. Uloge u ovoj porodičnoj drami tumače Patrisija Hejton, Rik Roberts, Erni Hadson, Izabela Fink i drugi, a režiser je takođe Endi Volk.

town without christmas 6

Film A Town Without Christmas; Foto: www.raredvds.biz

The Christmas Box (Božićna kutija)

Ričard (Ričard Tomas) je zaokupljen uspehom svoje male firme i njegovoj supruzi Keri (Anet Otul) to veoma smeta. Ona odlučuje da se i sama zaposli, pa odlazi na razgovor za posao negovateljice u staračkom domu. Vlasnica staračkog doma Meri Parkin (Mauren Ohara) odlučuje da zaposli Keri, ali Ričarda počinju da muče snovi o anđelima i osećaj da Meri i njen dom kriju neku tajnu. Film je prožet fantazijom i nosi snažnu poruku, a režiju je potpisao Markus Kol.

18595 2 front

Film The Christmas Box; Foto: www.blu-ray.com

November Christmas (Božić u novembru)

Inspiriran kratkom pričom Grega Kopa, Robert Hermon režirao je film koji nam predstavlja osmogodišnju Vanesu (Emili Elin Lind) koja se bori sa smrtonosnom bolešću. Kako bi joj olakšali naizgled poslednje dane života, komšije i prijatelji odlučuju da proslave Božić nekoliko nedelja ranije. U filmu glume i Sem Eliot, Džon Korbet, Karen Elen i drugi.

webANXnovchristmas

Film November Christmas; Foto: www.radiotimes.com

Grumpy Cat's Worst Christmas Ever (Najgori Božić namrgođene mačke)

Ljubitelji mačaka mogu se zabaviti za vreme praznika uz film Tima Hila, u kojem glavnu ulogu tumači zvezda interneta Grumpy Cat, koja je uginula 14. maja ove godine u sedmoj godini života. U ovoj komediji, ona je poslednja maca u prodavnici kućnih ljubimaca i očajna je zbog toga. Ipak, sve se menja kada upozna jednako usamljenu devojčicu po imenu Kristal (Megan Karpentjer).

 Grumpy Cat s Worst Christmas Ever c218404f50d3e12b0bfd33f1521d9595

Film Grumpy Cat's Worst Christmas Ever; Foto: www.yahoo.com

The Search for Santa Paws (Potraga za Šapicom Mraz)

Ukoliko pak više volite pse, uživaćete u ovoj igranoj avanturi Roberta Vinsa. Kada Deda Mraz otkrije da su dečaci i devojčice širom sveta ove godine izgubili božićni duh, on odlazi na put u Njujork sa svojim vernim psom. Međutim, Deda Mraz gubi pamćenje, pa je na njegovim pomagačima da pokažu deci šta je pravi božićni duh. Uloge tumače Riz Aleksander, Sara Biniaz, Džen Bos i drugi.

3532 1

Film The Search for Santa Paws; Foto: www.blu-ray.com

Crown for Christmas (Kruna za Božić)

Nakon što izgubi posao spremačice u otmenom njujorškom hotelu, Ali (Denisa Mekelar) nerado pristaje na honorarni posao guvernante devojčici koja je deo moćne porodice u Evropi i živi u pravom dvorcu. Tek po dolasku u Evropu, Ali saznaje da je devojčica zapravo princeza Teodora (Eli Boteril) i da je njen otac Maksimijan (Rupert Penri-Džons) kralj Vinšira. Guvernanta i princeza sve se više zbližavaju, a istovremeno se javljaju varnice između Ali i Maksa. Međutim, očekuje se da će se grofica Silija (Aleksandra Evans) udati za kralja. Šta će Maks odlučiti za Božić? Ovu modernu bajku za sve uzraste režirao je Aleks Zem.

bdjdfhjfgjfgj

Film Crown for Christmas; Foto: www.mydevotionalthoughts.net

Christmas with the Kranks (Kako preskočiti Božić)

Devojka po imenu Nora Krenk (Džejmi Li Kurtis) odlazi pred praznike u Peru, pa njeni roditelji Bler (Džuli Gonzalo) i Luter (Tim Alen) odlučuju da te godine zamene božićnu zabavu krstarenjem Karipskim ostrvima. Međutim, njihove komšije ne mogu da se pomire sa tim, jer ne žele da se prekine tradicija prema kojoj cela ulica ukrašava kuće i dvorišta i učestvuje na prazničnoj proslavi. Ideja Krenkovih naročito je naljutila komšijskog nametljivca Vika Fromejera (Den Ajkrojd). Uprkos pritiscima komšiluka, Bler i Luter ne žele da menjaju svoje planove, sve dok Nora ne javi da će ipak doći kući za Božić. Ovu simpatičnu komediju režirao je Džoi Rot.

Christmas with the Kranks r

Film Christmas with the Kranks; Foto: www.movieguy247.com

The Town Christmas Forgot (Božić u Nedođiji)

Bankar Čarls Benson odlučio je da božične praznike provede sa porodicom u jednom luksuznom odmaralištu. Međutim, na putu im se pokvari automobil, pa Bensonovi završavaju u jednom uspavanom gradiću koji kao da umire otkako je u njemu zatvoren rudnik. Režiju potpisuje Džon Bredšou, a u glavnim ulogama su Loren Holi, Rik Roberts, Azer Greko i Tori Vebster

 geryhy45uy

Film The Town Christmas Forgot; Foto: www.hallmarkmoviesandmysteries.com

Catch a Christmas Star (Uhvati božićnu zvezdu)

Uz pomoć svoje dece, udovac Kris (Stiv Birs) ponovo se zbližava sa svojom simpatijom iz srednje škole Niki (Šenon Elizabet), koja je sada svetska pop zvezda. U glavnim ulogama su još i Džulija Lejlond i Kajl Britkof, a režiser je Džon Bredšou.

qwewrthjh

Film Catch a Christmas Star; Foto: www.hallmarkmoviesandmysteries.com

kultura,preporuka nedelje,preporuka filma,filmovi,praznici,Božič,nova godina,zima,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.