Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

„Krv crvenog petla” premijerno u Narodnom pozorištu

Dragan Jevremović 20.12.2019. Komentari

Direktor Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović, rediteljka Jovana Tomić i glavni glumci nove predstave Krv crvenog petla najavili su njenu premijeru 23. decembra na maloj sceni Narodnog pozorišta. Početak je zakazan za 20 časova.

Foto: Sonja Stefanović

Komad Krv crvenog petla rađen je po tekstu Miloša Latinovića, a inspirisan je Markesovim delima i karakteriše ga magijski realizam. Tematski okvir određen je žanrom psihološkog trilera, gde pratimo glavnu junakinju Lauru, njeno razračunavanje sa mračnom prošlošću, te problem rastrzanosti između ljubavi i dužnosti, koje otvara pitanje šta je pravo a šta pravda u životu pojedinca u turbulentnim političkim vremenima. Rad na ovom komadu mi je vratio veru i entuzijazam u pozorište koje se ne viđa svaki dan, rekla je rediteljka Jovana Tomić. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta Priština sa privremenim sedištem u Gračanici, te je glumac Narodnog pozorišta iz Prištine Nebojša Đorđević kazao je da mu je drago što je došlo do saradnje između dva pozorišta i dveju autorskib ekipa. Ovo je sjajna prilika da se čuje za prištinsko pozorište na drugačiji način, dodao je.

Karte se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta. Prva repriza ovog komada biće 24. decembra na maloj sceni, sa početkom u 20 časova.

kultura,Narodno pozrište Niš,krv crvenog petla,miloš latinović,predstava,premijera,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.