Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Jubilej predstave „Gospođa ministarka”u Narodnom pozorištu

Sonja Stefanović 12.12.2019. Komentari

Predstava Gospođa ministarka biće izvedena 13. decembra od 20 časova u Narodnom pozorištu, povodom deset godina od premijernog izvođenja. Jubilej obeležava i glavna glumica i prvakinja drame Narodnog pozorišta Sanja Krstović, pošto slavi 30 godina umetničkog rada. 

Foto: www.narodnopozoristenis.rs

Komad je rađen po tekstu Branislava Nušića, a u scenskom tumačenju Dušana Jovanovića predstavlja osavremenjeni prikaz potebe za vlašću i smešnu kritiku mentaliteta, ali i realizovan niz burlesknih situacija. U predstavi su dodati i novi motivi, koji obogaćuju samu predstavu.

Sanja Krstović, koja u ovom komadu tumači ulogu Živke ministarke, prvu ulogu odigrala je u predstavi Sile u vazduhu 1989. godine, a zatim je odigrala brojne uloge kao što su Jovanka Orleanka (Druga smrt Jovanke Orleanke), Tanja (Poloneza Oginjskog), Carica Milica (Zmaj od Srbije), Taska (Zona Zamfirova), Milica (Je li bilo kneževe večere), Ofelija (Hamlet rimejk), Katarina (Ukroćena goropad), Simka (Ožalošćena porodica), Marijana fon Klaus (Brod ljubavi), Šarlota (Jesenja sonata), Julijana Bukvić (U čije ime), Jelisaveta Protić (Putujuće pozorište Šopalović) i druge.

Dobitnica je i značajnih nagrada, kao što su Nagrada za glumačko ostvarenje na Festivalu Joakim Vujić, Nagrada Mila Stojadinović za najbolju ulogu na festivalu Vršačka pozorišna jesenZoranov brk na Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru, Zlatni ćuran na Danima komedije u Jagodini, Nagrada za najbolju glumicu na Internacionalnom festivalu komedije Gola mesečina u Skoplju i druge.

kultura,jubilej,gospođa ministarka,ppredstava,Narodno pozrište Niš,Sanja Krstović,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.