Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Mina Lazarević: Mladi treba da se bave radom na sebi

Emilija Kostić 24.11.2019. Komentari

Drugo veče Festivala dokumentarnog filma i muzike City Fest održano je 23. novembra u Domu Vojske. Veče je obeležio muzički kabare Mine Lazarević i Radeta Marjanovića, kome je prethodio dečji hor Čarolija.

Foto: Jelena Todorović

U filmskom delu programa publika je imala priliku da pogleda dva filmska ostvarenja: film pod nazivom Kude je taj Niš? o životu i radu niškog boema i muzičara Živojina Isakovića Čokalije, kao i film o životu i tragediji glumca Žarka Lauševića Lauš. U svom muzičkom kabareu, svojim anegdotama i pesmama podsetili su Nišlije na neka lepša vremena i prave ljubavi. Nakon nastupa glumica Mina Lazarević govorila je za Studentski dnevni list o domaćoj i stranoj pop kulturi, kao i o tome kako zainteresovati omladinu za nju.

Kako Vam se dopalo gostovanje ovde i da li je niška publika ispunila Vaša očekivanja?

Mina: Niška publika uvek ispuni moja očekivanja. Volim njihov temperament i mentalitet i zaista mi prija kada dolazim ovde.

S obzirom na to da je Festival namenjen domaćoj pop kulturi, smatrate li da je današnja omladina neguje, ili se više okreće stranoj?

Mina: Nadam se da će omladina nastaviti neku našu tradiciju i kulturu. Mada, pravo pitanje je šta je naše sada. Bojim se da je danas sve otišlo u rijalitije i sve ono što nam je globalizacija donela.

Osim ovakvih festivala, kako zainteresovati ljude da se informišu više o domaćoj sceni?

Mina: Mislim da ih ne treba zainteresovati, to, pre svega, treba poneti iz kuće. Samim tim mladi treba da se bave sobom i radom na sebi, jer kultura dolazi iz nas samih i ništa nam drugo ne treba.

IMG 20191124 003057

Mina Lazarević u razgovoru za SDL; Foto: Jelena Todorović

Možete li izdvojiti neke filmove, serije ili muzičke izvođače i preporučiti ih čitaocima?

Mina: Trenutno bih preporučila seriju Senke nad Balkanom. Što se muzike tiče, preporučila bih da se slušaju neke starije pesme, pogotovo stariji džez i pop hitovi.

Postoji li neki događaj u Vašoj karijeri kojeg se vrlo rado sećate?

Mina: Moje prvo probno snimanje za seriju Porodično blago. Tada nisam imala pojma šta radim niti zašto dolazim na probno snimanje. Posle dve nedelje su me zvali i rekli mi da sam dobila ulogu. Tek sam postala majka i to što sam dobila ulogu predstavljalo je pravo iznenađenje i dodatnu radost za mene i moju porodicu.

Već godinama zabavljate narod, imate li neke savete kako se izdvojiti iz mase?

Mina: Izdvaja se tako što se bude svoj. Pratiti, upoznavati i raditi na sebi.

Šta dalje možemo da očekujemo od Vas?

Mina: Snimili smo dvadeset epizoda nove serije Junaci novog doma koja će se emitovati u decembru. U budućnosti ću raditi nove predstave, a za sada sa Radetom zabavljamo ljude.

city fest,Dom vojske,kabare,mina lazarević,rade marjanović,intervju,domaća pop kultura,kultura,muzika,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.