Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Lidija Vukićević otvorila „City Fest” u Domu Vojske

Milena Stojković 23.11.2019. Komentari

Svečano otvaranje festivala dokumentarnog filma i muzike City Fest održano je 22. novembra u Domu Vojske. Ovogodišnji festival otvorila je glumica Lidija Vukićević, a usledili su nastupi pevačice Zorane Pavić i sastava Balcan Soul, kao i projekcije filmova. 

Foto: Andrija Ćirić

Zorana Pavić kazala је da iako se Balkan često povezuje sa ratovima i ruralnim stvarima, ona smatra da Balkan ima dušuMi ćemo vam je večeras pokloniti zahvaljujući muzici, dodala je i iskoristila priliku da zahvali Zoranu Paunoviću, kao i svima onima koji su učestvovali u organizaciji. Danas se malo ljudi bavi kulturom i treba ih negovati, istakla je pevačica. Svojim nastupom Zorana i Balcan Soul podsetili su posetioce na muziku osamdesetih i devedesetih godina, kao i na neke od najpoznatijih pesama iz domaćih filmova i serija. Oni su najavili turneju Balcan Soul kojom planiraju da obiđu svet i u okviru koje će obraditi pesme iz vremena kada se, prema Zoraninim rečima, slušala neka druga muzika. 

U okviru filmskog programa prve večeri Festivala prikazan je dokumentarno-igrani film Dom anđela, o Kumanici, manastiru na granici Srbije i Crne Gore koji vekovima posećuju i hrišćani i muslimani, pa čak i ateisti. Takođe, prisutni su mogli da odgledaju istorijski dokumentarni film Trnje i lovorike Olge Ilić, koji govori o burnoj biografiji ove niške pozorišne glumice.

kultura,city fest,Niš,film,muzika,lidija vukićević,festival 84,zorana pavić,Dom vojske,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.