Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

„Dnevnik Diane Budisavljević” u Cineplexx-u

Emilija Kostić 14.11.2019. Komentari

Na repertoaru bioskopa Cineplexx u periodu od 14. do 20. novembra naći će se četiri nova naslova – Le Man '66: Slavna 24 sata, Raširi krila, Dnevnik Diane Budisavljević i specijalna projekcija filma Realna priča. Takođe će 14. novembra biti održano i Veče akcije, koje počinje u 19 i 30 časova.

Foto: imdb.com

Met Dejmon i Kristijan Bejl nalaze se u istinitoj priči Le Man '66: Slavna 24 sata koja govori o dominaciji Forda i Ferarija za osvajanje Le Man-a 1966. godine. Film beleži vezu između vizionarskog američkog dizajnera automobila Kerola Šelbija i britanskog vozača Kena Majlsa, koji su se udruženim snagama borili protiv korporativnog mešanja i njhovih ličnih demona kako bi sredinom šezdesetih godina izgradili potpuno novi automobil kojim će izazvati dugogodišnjeg pobednika svetskog prvenstva Francuske u Le Man-u: Ferarija. Režiju potpisuje Džejms Mangol, a uloge tumače još i Katrina Balf i Džon Berntal.

Francuski reditelj i scenarista Nikolas Vainer donosi novu istinitu priču pod nazivom Raširi Krila. Priča prethodi onoj iz filma Bela i Sebastijan. Radnja se odvija između oca i sina, Kristijana i Tomasa. Kristijan proučava divlje guske i radi na svom životnom projektu - želi da zaštiti ugroženu vrstu ptica i nauči ih kako da migriraju. Koristeći svoj ultra laki avion, vodiće ih od Norveške do Francuske, duž sigurnih migracijskih puteva. Njegov sin Tomas je skeptičan prema očevim budalastim planovima, ali kako je zaglavio na farmi svog oca, tinejdžer ipak odlučuje da provede neko vreme sa pticama. Tomas se potpuno povezuje sa guskama i počinje da se brine o njima, a otac i sin kreću na najlepše zajedničko putovanje. U glavnim ulogama nalaze se Žan Pol Ruv, Melani Doutej i Lilo Fogli.

MV5BODAyYTlkMTYtZjdjZC00Yjg4LTgxODktYTg4Nzc3MDhjMWIwXkEyXkFqcGdeQXVyMTAzMjU1MDkx. V1 SX1777 CR001777942 AL

Film Le Man '66: Slavna 24 sata, Foto: imdb.com

Dnevnik Diane Budisavljević je pobednik Pulskog filmskog festivala sa šest osvojenih priznanja. To je istinita priča o državljanki austrijskog porekla udatoj za lekara pravoslavne veroispovesti u Zagrebu, koja je za vreme Drugog svetskog rata sigurne smrti spasila više od 10.000 srpske dece iz NDH logora. Među njima su i Živko, Milorad, Zorka i Nada, koji se gotovo 80 godina kasnije vraćaju u logore svog detinjstva i tek tada saznaju da život duguju nepokolebljivoj snazi jedne žene. Diana je vodila detaljnu kartoteku dečijih sudbina, koju će joj nakon rata oduzeti nepovratno komunistička vlast 1945. godine, kada njeno germansko i građansko poreklo postaju nepoželjni. Zahvaljujući Dianinom dnevniku, koji je nakon njene smrti pronašla unuka, rasvetljena je herojska uloga žene uverene da njen život nije vredniji od života nedužno progonjenih. Glumci su Alma Prica, Igor Samobor, Mirjana Karanović, Tihomir Stanić, Krešimir Mikić.

Film Realna priča vodi nas kroz sagu o glumcu Veljku Radisavljeviću, koji ima utisak da se ceo svemir urotio protiv njega. Veljko je hodajući problem i čvrsto veruje da sav nesklad stvaraju ljudi oko njega, zbog čega često upada u komične sukobe sa prijateljima, porodicom, kolegama, pa čak i slučajnim prolaznicima. U iščekivanju velike uloge za koju veruje da će rešiti sve njegove haose, Veljko počinje da gubi osećaj za realne probleme. Režiser je Goran Kičić, a u ulogama se pored samog reditelja nalaze i Nina Janković Dičić, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Branimir Brstina, Katarina Gojković, Svetozar Cvetković i Lana Lazović.

Na početku ovonedeljnog repertoara održaće se i Veče akcije. Gosti će biti dočekani poklonima i biografskim filmom, koji će oduševiti obožavaoce automobilskih trka.

Cena karte za 2D projekcije je 350 dinara, dok je cena za 3D projekcije 470 dinara.

kultura,cineplexx,repertoar,Le man 66: Slavna 24 časa,realna priča,raširi krila,dnevnik diane budisavljević,Action night,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.