Karavan igre u Domu Vojske

Tamara Radovanović 2019.
Komentari

Nastupi u okviru projekta Karavan igre biće održani 21. oktobra u Domu Vojske. Za 17 časova najavljen je baletski performans La Vie parisienne, dok će Gala koncert početi u 19 časova.

Foto: www.pinterest.fr

Performans La Vie parisienne izvešće učenici italijanskih i srpskih baletskih škola, a posebni gosti su prvaci baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Ana Pavlović i Jovan Veselinović. Za kostime je zadužena Mima Madžarac, a asistent koreografa je Marija Janković. Organizator je Grad Niš. 

Karavan igre namenjen je edukaciji i stipendiranju talenata. Nacionalna fondacija za umetničku igru i Beogradski festival igre, uz podršku Fondacije Art Mentor iz Lucerna i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, pokrenuli su ovaj projekat u septembru 2017. godine, sa ciljem da klasičan balet i savremenu igru približe ljudima. Drugi Karavan igre održaće se u deset gradova u Srbiji. 

Ulaz je slobodan.

Ključne reči: kultura , KARAVAN , igra , karavan igre , Dom vojske , Niš , balet , nastup , La Vie parisienne , projekat ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.