Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Sneč − svako igra svoju igru

Dragan Jevremović 13.10.2019. Komentari

Da li je svako i heroj i loš momak? Film Sneč iz 2000. godine je kriminalistički film o krađi dijamanta, ilegalnom boksu i nespretnim lopovima. Režiju i scenario potpisuje Gaj Riči. 

Foto: www.empireonline.com

Turčin (Džejson Stetam) i Tomi (Stiven Grejam) amaterski su promoteri bokserskih mečeva. Oni nesrećnim spletom okolnosti ostaju bez svog boksera i moraju da nateraju Majkija (Bred Pit), alkoholičara izuzetno jake desnice, ne samo da se bori za njih već i da izgubi. Međutim, Majki nokautira protivnika u prvoj rundi i tako napravi problem svojim promoterimai sebi. Oni postaju dužnici Briku (Alan Ford), čoveku kojem niko ne ostaje dužan.

Sa druge strane, kockarski zavisnik Frenki Četvoroprsti (Benisio Del Toro) ukrao je dijamant neprocenjive vrednosti. Kada za to čuje ruski gangster opsednut oružjem Boris Oštrica (Rade Šerbedžija), on unajmljuje par nespretnih pljačkaša da opljačkaju Frenkija. U London mora da doputuje i Ajvi (Dejvid Farina), kome je Frenki trebalo da donese dijamant u saradnji sa Dagom (Majk Rid) i Tonijem (Vini Džons). Kreće uzbudljiva potera za dijamantom.

Jedan od najpoznatijih britanskih reditelja današnjice napravio je film izuzetno brze i dinamične radnje. Naratori su sami likovi, dok se scene boksa mogu smatrati antologijskim. Ovim filmom, Riči je nastavio tamo gde je stao sa filmom Dve čađave dvocevke. Uspeo je da napravi odličan balans između akcije i komedije. Može se reći i da mu je ovo ostvarenje otvorilo mnoga vrata, pa je trenutno jedan od najzaposlenijih reditelja u Holivudu.

film,Džejson Stetam,Bred Pit,Gaj Riči,preporuka filma,kultura,preporuka,preporuka nedelje,sneč,akcija,komedija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.