Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Izložba Spirala u Tvrđavi

Jelena Todorović 16.9.2019. Komentari

Otvaranje izložbe Dragane Žarevac i Ivane Dragutinović Sokolovski pod nazivom Spirala održaće se 17. septembra u Paviljonu Tvrđave. Otvaranje je zakazano za 19 časova, a izložba će trajati do 8. oktobra.

Foto: www.unsplash.com

Aktuelna geopolitička dešavanja obeležena masovnim migracijama poslužila su kao inspiracija umetnicama. One svojim delima na simboličan način ukazuju na izvorno zajedništvo, sličnost i prožimanje dva sveta. Ovom temom, kroz ciklus Velovi, bave se od 2015. godine. Njihova izložba u Nišu je šesti zajednički nastup. Izložbu čine video-performansi: Zikr Dragane Žarevac i Iris Ivane Dragutinović Sokolovski kao i zajednički radovi Spirala (video-instalacija) i Paralele (ambijentalna instalacija).

Dragana Žarevac je umetnica koja skoro četrdeset godina radi u oblasti videa i performansa. Izlagala je u mnogobrojnim muzejima i galerijama u Londonu, Parizu, Beogradu, Bilbau, Čikagu i Njujorku. Dobitnica je više nagrada za video-radove. Bila je kustos međunarodnih izložbi i video-programa, kao i autor brojnih radionica za mlade. Ivana Dragutinović Sokolovski je doktorirala i magistrirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Realizovala je 17 samostalnih izložbi i učestvovala je na preko 50 kolektivnih izložbi u zemlji i inostrantstvu. Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja.

Ulaz je slobodan.

umetnost,otvaranje izložbe,izlozba,kultura,tvrđava,videoradovi,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.