Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Ad Astra premijerno u Cineplexx-u

Sonja Stefanović 12.9.2019. Komentari

Na repertoaru bioskopa Cineplexx u periodu od 12. do 18. septembra naći će se sledeći naslovi: Dauntonska opatija, Na đavoljem putu, Preverantkinje sa Vol Strita, Vilijeva planeta i Priča o igračkama 4.

Foto: www.wmagazine.com

Film Dauntonska opatija prati živote porodice Kroli i posluge koja je radila za njih na početku XX veka u dvorcu smeštenom izvan grada, u eri vladavine kralja Edvarda VII. Film je rađen po istoimenoj seriji koja je trajala šest sezona. Serija je dobila i Ginisov rekord za TV seriju sa najboljim kritikama trenutno. Glavne uloge tumače Megi Smit, Mišel Dokeri, Elizabet Mekgovern, Džim Karter i Lora Karmajkl. Reditelj i scenarista Jason Cabell predstavio je novi film pod nazivom Na đavoljem putu u kojem bivši pripadnik specijalnih jedinica (Navy SEAL) uđe u novu situaciju. Scenario je napisan na osnovu njegovog ličnog iskustva iz Kolumbije kada je sarađivao sa Odredom za suzbijanje narkotika (DEA). Radnja filma prati put droge od Meksika, preko SAD do Kanade. Izvršni direktor međunarodnog konglomerata šalje svoja dva najbolja čoveka da istraže nestanak nekoliko pošiljaka kokaina i nađu krivca u lancu krijumčarenja droge. U glavnim ulogama su se našli Nicolas Cage, Leslie Bibb, Cole Hauser i Laurence Fishburne.

runningwiththedevil-nicolascage-vial-700x292.jpg

Foto: www.slashfilm.com

 

U centru radnje Preverantkinja sa Vol Strita je grupa striptizeta koje su svojom lepotom i igračkim umećem bile izvor prihoda krimi grupi kojoj sada žele da se osvete. Shvataju da je igra nameštena i ne nagrađuju se ljudi koji se drže pravila. Zato smišljaju osvetu koja podseća na pljačku banke. U glavnim ulogama su se našle Dženifer Lopez i Kardi B, kao i istinita priča o Kardi. Nakon što je uništen brod kojim je putovao u svemir, mali Vili je odvojen od svojih roditelja i tu počinje radnja filma Vilijeva planeta. Njegova rezervna kapsula sleće na divlju i neistraženu planetu na kojoj, uz pomoć robota Baka, preživljava do dolaska spasilačke misije. U sinhronizaciji ove avanture učestvovali su Amar Mešić, Nina Janković, Vladimir Kovačević i Rade Ćosić, a režiser je Erik Tosti.

lead_720_405.jpg

Foto:www.theatlantic.com

Inspirisan romanom Džozefa Konrada Srce tame, reditelj se u filmu Ad Astra okrenuo kosmosu kao prostoru za koji kaže da je veoma neprijateljski raspoložen prema ljudima. Priča prati astronauta Roja Mekbrajda koji putuje do same ivice Solarnog sistema u potrazi za svojim ocem koji je nestao kako bi otkrio misteriju koja preti da ugrozi opstanak naše planete. Tokom putovanja Roj otkriva tajnu koja dovodi u pitanje prirodu ljudskog postojanja, kao i naše mesto u kosmosu. U glavnim ulogama su Bred Pit i Tomi Li Džons. Vudi je uvek tu za svoje prijatelje, pa je tako u  Priči o igračkama našao i Forkija, igračku koju je Boni napravila kao deo zadatka, koja je sebe proglasila otpatkom. Kada su pošli na zajedničko putovanje, Forki je iskočio iz automobila, a tada je prva avantura počela. Nova poznanstva, stara prijateljstva, spašavanja i učvršćivanje veza obeležiće poslednji nastavak franšize.

Cena ulaznice za 2D projekcije je 350 dinara, dok je cena za 3D projekcije 470 dinara.

kultura,film,repertoar,bioskop,cineplexx,Ad Astra,Dauntonska opatija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.