Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Najjače borbe vode se sa sobom

Marija Maljević 9.9.2019. Komentari

Film Vlažnost je srpska igrana drama sa primesama trilera reditelja Nikole Ljuce koja je nastala 2016. godine. Premijerno je prikazan na 66. Berlinskom festivalu i u Beogradu na otvaranju 44. FEST-a. Scenario zajedno potpisuju reditelj Nikola Ljuca i scenaristkinja Staša Bajac.

Foto: www.sff.ba

Film prikazuje našu realnost, opisuje vreme u kome živimo, Srbiju i život u njoj, prosečne ljude i one iznad proseka, a savršeno opisuje kako pune šake u tren oka postanu prazne i samo vlažne. Radnja filma odvija se u Beogradu. Protagonista filma je Petar (Miloš Timotijević) samouveren, uspešan i šarmantan menadžer poznate kompanije. Do zapleta u Petrovom naizgled savršenom životu dolazi onda kada njegova supruga Mina (Tamara Krcunović) iznenada i bez traga nestane na sedam dana. Film nam prikazuje kako Petar provodi tih nedelju dana prikrivajući Minin nestnak dok se trudi da roditelji, kolege i okolina ne posumnjaju u perfekciju njegovog života i ispeglanog odela.

Film Nikole Ljuce pokazuje nam ko smo zapravo mi i na kom smo putu zalutali. Novac, težnja ka uspehu, zapostavljanje svih emocija koje nisu vezane za ambicije i dokazivanje, uglađenost i hladnoća savremenog sveta samo su neki od razloga zašto se udaljavamo od sebe, ali i od drugih. Šta radi Petar kada ostane bez voljenog bića_ Da li je spreman da iskoči iz sopstvenih okvira? Da li on zapravo voli? Neki od glumaca koji nam pored Miloša Timotijevića i Tamare Krcunović dočaravaju ovu dramu sa primesama trilera su Slaven Došlo, Katarina Marković, Milan Marić, Borka Tomović i drugi. Kakva su nam očekivanja ako znamo da se od prevelike vlažnosti suši grlo, a nemamo nekog da nam bude voda dok se gušimo?

kultura,preporuka,vlažnost,domaći film,drama,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.