Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Ovogodišnji Sajam knjiga posvećen stripu

Marija Đorđević 19.11.2017. Komentari

Ovogodišnji Sajam knjiga svečano će 22. novembra otvoriti pesnik, esejista, leksikograf i akademik Milosav Tešić. Svečano otvaranje zakazano je za 18 časova, a posetioci će sve do 29. novembra u Hali Čair moći da pogledaju radove preko 80 izdavača.

www.facebook.com/niskisajam

Kako kažu u Niškom kulturnom centru, svoje gostovanje potvrdili su istoričari, akademici, niški pisci, dečiji pesnici, aktuelni autori, pisci bestselera, kao i strip crtači. Direktor NKC-a Srđan Savić objašnjava kakve su promene na pedeset i četvrtom ajmu knjiga. Bitna novina u okviru sajma knjiga je Sajam stripa, koji će se odigravati na galerijskom prostoru iza ulaza 1 u hali Čair, a ulaz će biti besplatan, kao i štandovi za stripove. Ovaj Sajam stripa organizuje Udruženje ljubitelja stripa Branko Plavšić kao podrška strip izdavačima, a kako navodi Zoran Nikolić, čak četrnaestoro njih je pristalo da u Nišu prikaže svoje crteže. Dolaze najznačajniji strip izdavači u Srbiji, kao što su Čarobna knjiga, Komiko, Makondo, Sistem komiks, Darkvud je na Sajmu knjiga na parteru. Biće potpisivanje, promocije, a najavili su i velike popuste, pa će uz besplatan ulaz moći da se kupe stripovi po mnogo povoljnijoj ceni. − dodaje Savić.

Moto sajma je Pohvala knjizi, a organizatori navode da su se potrudili da ove godine sadržaj bude što raznovrsniji i da su gotovo svi izdavači potvrdili dolazak, a najavili su i velike popuste. Osim toga, posetioci će moći da prisustvuju i prezentacijama i književnim večerima svojih omiljenih autora i od njih dobiju autogram i posvetu. Što se tiče zvaničnog programa pedeset i četvrtog sajma knjiga, u narednom periodu će gostovati autori kao gosti dana, a planirano je da se druže sa posetiocima, potpisuju knjige i prikažu svoja nova dela. Gledali smo da to budu najugledniji, najaktuelniji i najčitaniji pisci iz različitih izdavačkih kuća. − kažu u NKC-u. 

13227 389814117848159 7926105631055496969 nFoto: www.www.facebook.com/niskisajam

Niški pisac Dejan Stojiljković biće gost  23. novembra i tada će promovisati novu knjigu Olujni bedem, a naredni dan posvećen je piscu Zoranu Živkoviću, koji u Zavodu za udžbenike objavljuje svoja sabrana dela. Četvrti dan sajma, odnosno 25. novembar, posvećen je Predragu Markoviću, koji će predstaviti svoj aktuelni roman Zavodnik ništavila. Gosti će biti, i strip autor, i Željko Pahek iz Beograda, i Nišlija, svetski poznati crtač Vladimir Krstić Laci koji na niški sajam dolaze u nedelju 26. novembra.

Poznati muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo promovisaće svoju novu knjigu Higijena nesećanja 27. novembra, dok će 28. novembar biti posvećen najmlađima i tada će gostovati dečiji pisac iz Kraljeva Dejan Aleksić i dečija pesnikinja iz Niša Violeta JovićTo su gosti dana koji će imati svoje promocije, književne večeri, građani će moći da se druže sa piscima, potpisivati knjige. Ostale promocije će biti tokom dana raspoređene. − dodaju organizatori.

Cena pojedinačne karte iznosi 120 dinara, dok bibliofilska karta košta 400 dinara i ona važi za svih sedam dana, koliko traje sajam. Karte za grupne posete koštaju 50 dinara. Radno vreme je od 10 do 20 časova, a organizator sajma je Niški kulturni centar.

sajam knjiga,čair,strip,otvaranje,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.